PUSTOLOV

Nijemac traktorom krenuo u Rusiju na Mundijal, trebat će mu barem 200 sati

Index.hr

10.6.2018

Vatreni navijač nogometne reprezentacije Njemačke Hubert Virt (Hubert Wirth, 70), deset dana prije predstojećeg Mundijala, odvažio se na 2.400 kilometara dugi put traktorom marke Lanc Buldog kako bi u Rusiji podržao četverostrukog svjetskog i trostrukog evropskog prvaka. 

Premda su ga prijatelji odgovarali od suludog, ali avanturističkog putovanja, Hubert Virt nije htio odustati od svoje želje. Kao polazišnu tačku odabrao je njemački grad Forzhajm u kojem živi, a putni je plan da u Moskvu pristigne prolazeći kroz Poljsku i Bjelorusiju. Na putovanje se zaputio sa svojim, kako je kazao, najboljim prijateljem – psom Hekseom.

Budući da je opterećen duguljastom, drvenom kućicom opremljenom nužnim potrepštinama i teškom oko nekoliko stotina kilograma, traktor Huberta Virta ograničen je na tek 12 kilometara na sat, što znači da mu za put treba najmanje 200 sati vožnje.

Dugogodišnji i fanatični hroničar njemačke reprezentacije prije puta istaknuo je kako je svjestan utrke s vremenom. Prva utakmica Njemačke na rasporedu je 17. juna u Moskvi protiv meksičke selekcije.

- Sa svojim traktorom na cesti predstavlja istinsku senzaciju. Divimo mu se, ali ga i žalimo jer je traktor užasno spor. Međutim, nadamo se kako će uspjeti u svom podvigu - komentari su anonimnih ljudi koji njemačkim medijima javljaju napredak hrabrog pustolova Huberta Virta.

Njemačka 21. izdanje svjetske smotre otvara protiv Meksika 17. juna. Šest dana kasnije sastat će se sa Švedskom, a 27. juna s Južnom Korejom.

Source: Njemački nogometni fan na Svjetsko prvenstvo u Rusiju odlučio je otići u traktoru by indexpromocija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.