MUNDIJAL 2018.

Evo kako se pravilno izgovaraju imena svih 736 igrača na Svjetskom prvenstvu

Sportklub.hr

12.6.2018

Ukupno 736 igrača iz 32 zemlje igrat će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Španska "Marca" zaista se potrudila i svojim (a posredno i našim) čitaocima omogućila da nauče pravilno izgovarati sva ta prezimena. Nemojte propustiti ovu lekciju! 

Svjetsko prvenstvo nije samo smotra najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu, već i pravi festival različitih kultura, nacija, jezika. Koliko ta šarenolikost dolazi do izražaja, vidi se i po izgovoru imena poznatih nogometaša, koja se razlikuju od države do države.

Igrač kojeg mi poznajemo kao Kutinjo u svojoj zemlji je zapravo poznat kao Koućinjo (Philippe Coutinho). Njegov suigrač iz reprezentacije Brazila nije Fred, već zapravo Fređ (Fred), a šta tek reći o Hobertu Firminu (Roberto Firmino).

Ćerdan Šakiri (Xherdan Shaqiri) je zajedno s Granitom Šakom (Granit Xhaka) jedna od najvećih uzdanica reprezentacije Švicarske, ali i najveće iznenađenje u pogledu stvarnog izgovora. A šta je tek onda "Masčerano"? Već i vaša djeca naučila su da je on, zapravo, "Maskerano", zar ne? (Javier Mascherano)

E pa vrijeme je da promijene učitelja!

Ako vam ova kratka lekcija nije dovoljna i žarko želite saznati kako Korejci, Marokanci, ili Nigerijci izgovaraju imena svojih nogometaša, upućujemo vas na špansku "Marcu" čiji novinari su odradili sjajan posao i pronašli kolegu u svakoj državi koja je učesnik Prvenstva, a te kolege potrudile su se i pravilno izgovorile imena prezimena svih igrača svoje nacionalne momčadi!

Ovo je jedinstvena prilika da naučite izgovarati imena svih 736 nogometaša sa SP-a, a pritom ćete sigurno naučiti i ponešto o brojnim svjetskim jezicima.

Sva imena pronađite na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.