MUNDIJAL 2018.

Ko je ovaj dječak koji je 1998. trčao za autogramom Zinedina Zidana

Index.hr

12.6.2018

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. mnogima je ostalo urezano u pamćenje. U prvom redu domaćinima, koji su u finalu prvenstva porazili reprezentaciju Brazila 3:0 i osvojili titulu prvaka svijeta. 

Ipak, jednom tada sedmogodišnjem dječaku tada se ostvario san, prenosi Index.hr.

Francuska TV kuća W9 objavila je do sada neviđene snimke dječaka koji s loptom u naručju trči po autograme svojih idola Zidana (Zinedine Zidane), Tjerija Anrija (Thierry Henry) i ostatka ekipe. Kada ga je novinar zaustavio i pitao da nabroji reprezentativce kojima zna imena, on ih je kao iz topa počeo nabrajati, uz malu pomoć prijatelja.

Ovaj se sedmogodišnjak danas može pohvaliti zavidnom nogometnom karijerom, a riječ je o francuskom reprezentativcu Antoanu Grizmanu (Antoineu Griezmannu).

Kao dijete 1998. vjerovatno je i sanjao da bude kao Zidan, a nakon samo 12 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor za Real Sosijedad u vrijednosti od 35 miliona eura. Iste je godine dobio poziv francuske reprezentacije. U plavom je dresu nastupio 47 puta i zabio 18 golova.

Godine 2014. odlazi u Atletiko Madrid uz otkup jednak početnoj klauzuli od oko 35 miliona eura. Grizman je u junu 2017. produžio ugovor s Atletikom, za koji je do sada upisao 118 nastupa i zabio ukupno 62 gola.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.