NOGOMET

Bh. nogometašice poražene u Zenici od Kazahstana

D. Jurišić

Avaz.ba

12.6.2018

Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Trening centru NS/FSBiH u Zenici od Kazahstana 0:2 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

Prvu priliku imala je Lidija Kuliš već u 4. minuti kada je šutirala s ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola.

Mejrema Medić je nakon dodavanja Kuliš u 17. minuti uspjela da stvori sebi poziciju za šut iskosa s lijeve strane protivničkog šesnaesterca, ali nije zahvatila loptu na najbolji način i ona je završila u rukama golmanice Kazahstana Oksane Zelenijak.

Gošće do prednosti dolaze u 33. minuti kada je Kamila Kulmagambetova izvela slobodan udarac s lijeve strane, a Amira Spahić je glavom sa peterca preusmjerila loptu u vlastitu mrežu za 0:1.

U drugom poluvremenu bh. tim je imao blagu terensku inicijativu i bolji posjed lopte, ali bez pravih prilika za pogodak. Tek je u 69' Milena Nikolić krenula ka golu Kazahstanki, ali je Zelenijak na vrijeme istrčala istrčala ispred svog gola i spriječila našu napadačicu da šutira.

Kazahstan je u 74' udvostručio prednost kada je Jektarina Babšuk (Yekaterina Babshuk) lob udarcem sa oko 25 metara poslala loptu u mrežu Envere Hasanbegović.

U sudijskoj nadoknadi je Alisa Spahić dva puta pokušala sa distance, ali je u oba navrata poslala loptu preko gola i to su bile posljednje prilike na utakmici.

BiH kvalifikacije završava 4. septembra kada će gostovati u Rusiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.