MUNDIJAL 2018.

Šta poslije smjene Lopetegija?Je li tandem na klupi jedino rješenje koje ima "Furija"?

Sportske.net

13.6.2018

Nasljednika nemaju, nakon što su uručili otkaz Lopetegiju dan pred Mundijal, a izgleda  da postoji samo jedno rješenje. 

Nacija je u šoku, ne zbog smijene, mnogi podržavaju ovaj potez tim prije što je navodno pola svlačionice, odnosno igrači Reala, znalo šta će se desiti. 

Španski mediji smatraju da je Real svoj interes stavio ispred nacionalnog, a navode primjer Jogija Leva (Joachim Löw), koji je odbio da razgovara s Perezom o angažmanu prije prvenstva i poručio da ima posao u Njemačkoj.

Lopetegijeva nelojalnost se oštro kritizira, mogao je da sačeka da se završi Mundijal, ali je Real pritiskao da sporazum bude obavljen kako bi se riješio neizvjesnosti i počeo s transfer-kampanjom. 

Savez nema ideju, oni su osjećali obavezu da selektoru uruče otkaz, a u ovom trenutku jedina realna kombinacija je tandem na klupi.

Naime, protiv Portugala bi "Crvenu Furiju" trebali predvoditi Albert Selades (Albert Celades), trener mlade reprezentacije, i legendardni Fernando Jero, koji je bez posla nekoliko sezona, ali je pominjan kao kandidat za trenera Reala. 

Oni poznaju igrače i situaciju u timu, ali nemaju iskustva, no, čini se da će predsjednik saveza posegnuti za jedinim mogućim rješenjem.

Ostaje da sačekamo rasplet tokom dana, Španija startuje već u petak protiv Portugala. 

Rubijales (Luis Rubiales) će se novinarima obratiti u 13 sati, kada ćemo vjerovatno razriješiti sve dileme.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.