MUNDIJAL 2018

Političarka poručuje: Ruskinje, nemojte spavati s navijačima drugih rasa!

Index.hr

14.6.2018

Ruskinje bi trebale izbjegavati seks sa strancima koji nisu bijele rase tokom nogometnog Svjetskog prvenstva jer mogu postati samohrane majke djeci miješane rase, upozorava visokopozicionirana zastupnica u ruskoj Dumi.

Čak i kad se ruske žene udaju za strance, brak obično završi loše, upozorava Tamara Pletnjova, predsjednica parlamentarnog odbora za porodice, žene i djecu. Žene često zaglave u inozemstvu bez prilike da dobiju svoju djecu natra, kaže.

Zastupnica ne želi da se ponove "djeca olimpijskih igara" iz 1980.

Pletnjova je ovaj nevjerovatan komentar dala u intervjuu za lokalnu radiostanicu, odgovarajući na pitanje o fenomenu nazvanom "djeca Olimpijskih igara" 1980. u Moskvi, kada kontracepcija nije bila široko dostupna u zemlji.

Taj se termin specifično odnosi na nebjelačku djecu koja su začeta na međunarodnim događajima u vezama između ruskih žena i muškaraca iz Afrike, Južne Amerike i Azije za vrijeme Sovjetskog Saveza, kada kontracepcija nije bila široko dostupna. Ta su djeca često trpjela diskriminaciju zbog svoje miješane rase.

- Moramo roditi našu djecu. Ta djeca (miješane rase) pate i patila su od sovjetskih vremena. Jedna je stvar ako je (otac) iste rase, ali potpuno druga ako je miješane rase. Nisam nacionalist, ali svejedno znam da djeca pate. Ona su napuštena i to je to, ostaju ovdje s mamom - objasnila je Pletnjova zašto misli da je seks između pripadnika različitih rasa za vrijeme Svjetskog prvenstva problem.

Zastupnik: Čuvajte se stranih navijača, nose viruse i dilaju drogu

Ipak, dodala je da bi voljela da se ruski građani vjenčaju "iz ljubavi, bez obzira na etnicitet". Posebno je zanimljivo da je Pletnjova zastupnica Komunističke partije, koja je formalno u oporbi ali podržava Vladimira Putina i njegovu Ujedinjenu Rusiju u svim ključnim pitanjima u Dumi.

Drugi zastupnik Dume, Aleksander Šerin, rekao je da strani navijači mogu sa sobom donijeti viruse i zaraziti Ruse. Šerin je u radijskom intervju također upozorio Ruse da budu oprezni u interakciji sa strancima jer bi ovi mogli pokušati prodavati ili dijeliti zabranjene supstance na prvenstvu.

Hiljade nogometnih navijača iz 31 zemlje dolazit će na Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje ceremonijom otvaranja i, nakon toga, prvom utakmicom između domaćina i Saudijske Arabije.

Ni FIFA ni organizacijski odbor Svjetskog prvenstva u Rusiji nisu se oglasili o primjedbi zastupnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.