MUNDIJAL 2018

Modrić: Ne volim da poredim igrače, ali Eriksen je svjetska klasa

AFP

B92

1.7.2018

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da je Danska čvrsta i neugodna ekipa, ali je istakao da njegov tim ima veliko samopouzdanje pred utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva. 

- Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebno u odbrambenom dijelu. Morat ćemo biti na visokom nivou. Igrat ćemo protiv čvrste i neugodne ekipe. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje - rekao je Modrić.

Fudbaleri Hrvatske sastat će se večeras sa selekcijom Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Danci se nadaju kako će njihov glavni igrač Kristijan Eriksen (Christian) biti ta prevaga na njihovu stranu. Već danima se mediji bave poređenjem igrača Totenhema i kapitena Hrvatske.

- Ne volim da upoređujem igrače, a još manje da ih upoređujem sa sobom. Eriksen je svjetska klasa. Imao je fenomenalnu sezonu i sigurno je njihov najbolji i najvažniji igrač. Međutim, ekipa odlučuje, a ne pojedinac – dodao je Modrić.

Uoči utakmice protiv Danske pripadnici Vojske Hrvatske poslali su poruku podrške igračima, a na nju je danas odgovorio selektor Zlatko Dalić.

Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga Hrvatske fudbalerima su poželjeli još jednu pobjedu u nizu, uz poruku: "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska." 

Akrobatska grupa "Krila Oluje" poručila je hrvatskim igračima da na terenu izazovu "pravu oluju".

- Ovo je predivno, svaka podrška iz Hrvatske i iz drugih krajeva svijeta nam puno znači. Sve ćemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u fudbalu i našoj reprezentaciji. Sve te poruke koje dobivamo su naša dodatna snaga. Međutim, moramo biti razumni i ne smijemo srljati. Emocije nas trebaju voditi, ali glava mora biti naša snaga - poručio je Dalić.

Utakmica se igra večeras od 20 sati u Nižnjem Novgorodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.