MUNDIJAL 2018

"Oslobodite De Heinu porodicu, ispunio je obećanje": Ovo je najgori golman na SP od 1966. godine

Avaz Sport

2.7.2018

David De Hea će što prije želiti da zaboravi Mundijal, ali neće biti lako.

Razapet je u španskim medijima, doduše, ovi madridski ga brane, ali brojke su surove.

Uz to predmet je urnebesnih šala, recimo ona na kojoj Putin telefonira i naređuje da mu oslobode porodicu je jučer obišla svet.

Bilo kako bilo golman Mančester Junajteda je srušio neslavne rekorde.

Sve je počelo loše protiv Portugala kada je bio krivac za pogodak Ronalda, španska odbrana je djelovala loše na prvenstvu, i prije meča sa Rusijom o tome se raspravljalo, lako su primali golove, tačnije šest u četiri utakmica, jasno je zbog čega nisu daleko stigli, iako ih je izbacila baš dekadentna Rusija.

Ali, pazite sad ovo.

De Hea je imao samo jednu odbranu na četiri meča od ukupno sedam udaraca na golu. Dakle, šest lopti je završilo u mreži, nisu sve njegove greške, na kraju tu je bilo par penala, ali ovo je statistika koja ga stavlja u kategoriju najgoreg golmana na Mundijalima od 1966. god.

Od kada je uvedeno da tim koji se plasira na prvenstvo igra najmanje tri meča, niko za pola vijeka nije odbranio manje udaraca.

Odbranio je jedino šut Marokancu Butaibu, a ni u penalima protiv Rusije se nije proslavio, kada je imao možda priliku da sve izbriše i ipak odvede Špance u četvrtfinale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.