MUNDIJAL 2018

Kolinda ponovo ide na utakmicu u Rusiju, sad tvrdi da je dobila službeni poziv

AFP

Index.hr

3.7.2018

Predsjednica Hrvatske nije se zasitila nogometa na Svjetskom prvenstvu pa tako putuje i na utakmicu četvrtfinala između Rusije i Hrvatske.

No, baš kao i za put na utakmicu osmine finala između Hrvatske i Danske, o tome ne postoji nikakva službena obavijest. Najave o Kolindinom odlasku u Rusiju nema na službenim stranicama predsjednice, a na "Indexov" upit o novom putu u Rusiju, iz Ureda predsjednice ne odgovaraju, a portparol predsjednice je - nedostupna. 

Informacija o tome opet je puštena odabranim novinarima i neslužbenim kanalima, ali za razliku od prvog putovanja, sada se u neslužbenoj informaciji s Pantovčaka ne navodi da predsjednica putuje "kao navijačica" i "o svom trošku", nego se tvrdi da je danas dobila poziv Ruske Federacije.

Kako javljaju neki mediji, Kolinda će se tom prilikom susresti s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom, koji će također biti na utakmici. 

S obzirom na to da iz Ureda predsjednice ne odgovaraju na "Indexov" upit, nepoznato je ko će sve putovati s njom, koliko će ostati i o čijem trošku. 

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović već je bila na utakmici osmine finala između Hrvatske i Danske. Iz njenog ureda puštena je neslužbena informacija da putuje o vlastitom trošku, a poznato je da je Kolinda odletjela u Rusiju čarter-letom Hrvatskog nogometnog saveza, u društvu HNS-ovih direktora i HDZ-ovih političara, među kojima je bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Njen odlazak u Rusiju će, osim po nepoznatom iznosu za njene troškove osiguranja, ostati upamćen i po neprimjerenom upadu predsjednice u svlačionicu nogometaša i grljenju polugolih reprezentativaca Hrvatske, čime se odmah pohvalila na svom Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.