MUNDIJAL 2018

Grizman otkrio zašto nije slavio gol protiv Urugvaja i oduševio fanove

Agencije

7.7.2018

Entoan Grizman (Antoine Griezmann), fudbalski reprezentativac Francuske, prije duela s Urugvajem kazao je da je ta južnoamerička zemlja njegova druga domovina, jer u njoj ima jako puno prijatelja.

Upravo zbog poštovanja prema njima, prije svih prema klupskim saigračima Diegu Godinu i Hoseu Himenezu (Joseu Gimenezu), u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i pobjedi Francuske 2:0 nije proslavio svoj pogodak.

Grizmanov gol u 61. minuti za vodstvo 2:0 gotovo da je odlučio pobjednika i putnika u polufinale, ali je on hladnokrvno reagovao.

- Imam jako puno poštovanja prema njima. Tamo imam prijatelje i kolege tako da nisam želio slaviti. Oni su jako težak protivnik, nešto kao Atletiko, svi se brane. To je pozitivno vidjeti, a ja sam veoma naklonjen urugvajskoj kulturi i Urugvajcima, kazao je Grizman.

Francuska je stigla do polufinala, a sjajni napadač Atletiko Madrida smatra da njegova reprezentacija može otići do kraja.

- Imamo igrače koji mogu probiti svaku odbranu. Ne mislim da imamo definisan stil, jer prvi vidimo šta se dešava u svakom meču, pa onda reagujemo. Imamo momke koji se znaju nositi s velikim utakmicama i koji pokušavaju da osiguraju da se stvari odvijaju kako mi želimo, zaključio je Grizman.

Francuska će se u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji sastati s Belgijom 10. jula na stadionu Krestovsky u Saint Petersburgu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.