MUNDIJAL 2018

Alan Širer najbolje hrvatske igrače uporedio s mrtvacima koji hodaju

AFP

Index.hr

9.7.2018

Alan Širer (Alah Shearer) dio kolumne za BBC posvetio je Hrvatskoj uoči polufinala Svjetskog prvenstva protiv Engleske (srijeda, 20 sati). 

Znamo da Hrvate zabrinjavaju slobodni udarci i korneri, a kada ih gledam, ne vidim razlog zbog kojeg ih se trebamo bojati - poručuje legendarni engleski napadač. 

Hrvatsku je gledao protiv Rusije i nije ostao impresioniran. Smatra i da su Modrić i društvo ostali bez snage nakon produžetaka u osmini finala i četvrtfinalu. 

"Naravno, imaju tehnički nadarene igrače poput Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali su mi oni izgledali kao mrtvaci koji hodaju u produžecima protiv Rusije. Trebamo ih respektirati zbog kvalitete koje posjeduju, ali ne i bojati ih se." 

Širer navodi da je Engleska samim plasmanom u polufinale napravila ogroman posao. 

- Napravili su fantastičan posao što su među četiri. Ljudi mogu govoriti da nisu pobijedili još nikog velikog, ali to uopće nije važno. Možete pobijediti samo onu reprezentaciju protiv koje igrate, a to naša momčad radi - rekao je Širer, koji je ponosan na ovu englesku momčad.

"Bili smo smiješni prije dvije godine na Euru, ali više nismo. Sada svi znaju ko smo i kako igramo. Bilo je briljantno promatrati kako ova momčad raste i raste. Mislim da niko nije mislio da možemo do polufinala, ja sigurno nisam."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.