MUNDIJAL 2018

Prokletstvo golmana Monaka na SP-u: Hrvatska zbog Subašića gubi finale?

Danijel Subašić ( AFP)

Sportske.net

13.7.2018

Daleko najbolji golman Mundijala u Rusiji, sjajni Danijel Subašić bi mogao da donese prokletstvo komšijama. Naravno, u pitanju su slučajnosti. 

Djeluje nevjerovatno, ali Monako nosi prokletstvo golmana na Mundijalu. Tačnije, njihovi golmani gube finala. 

Počelo je 2006. Slavni Fabijen Bartez (Fabien Barthez) je bio na golu Francuske protiv Italije u Berlinu, poslije penala, "Azuri" su "Boginju" odnijeli kući. 

Nastavilo se 2010. u Južnoj Africi.

Holandija je stigla do finala, Martin Van Stekelenburg (Maarten Stekelenburg) je bio na golu "Lala", Inijesta (Andrés Iniesta) mu je dao gol u produžetku, Španija se okitila titulom prvaka svijeta. 

I onda 2014. sada rezervista Mančester junajteda Serhio Romero (Sergio Romero) bio je golman Monaka i Argentine kada je njegova reprezentacija izgubila produžetke protiv Njemačke. 

Sada je na golu Hrvatske nevjerovatni Danijel Subašić, također golman Monaka, pa bi neko to mogao da doživi kao predskazanje. 

Međutim, čini nam se da Hrvati ne bi imali ništa protiv da dođe do penala u nedjelju i da u Subašićevim rukama na neki način bude odluka o tituli prvaka svijeta. Jer, sve što je uradio na ovom šampionatu bilo je nevjerovatno i ko zna, možda se njegova bajka nastavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.