MUNDIJAL 2018

Grabar-Kitarović i Makron zajedno će gledati finale Svjetskog prvenstva

Emanuel Makron i Kolinda Grabar-Kitarović ( AFP)

B92

14.7.2018

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u Briselu da će u nedjelju ići u Moskvu na finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske, kojoj će prisustvovati i francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron). 

Grabar-Kitarović je za vrijeme polufinalne utakmice Hrvatska - Engleska bila s ostalim čelnicima NATO-a na večeri i nije mogla pratiti prijenos utakmice, osim nekoliko posljednjih minuta.

Tokom večere do nje su stizale informacije o promjenama rezultata.

- Kada mi je generalni sekretar Jens Stoltenberg dao riječ, u tom trenutku su Žan-Klod Junker (Jean-Claude Juncker) i Donald Tusk počeli da mi pokazuju da je Hrvatska izjednačila, što me je u početku malo dekoncentriralo. Nakon večere, zajedno s predsjednikom Makronom pogledala sam nekoliko posljednjih minuta. Čestitao mi je, zagrlili smo se i dogovorili da se vidimo u nedjelju u Moskvi - rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je najavila da će utakmicu pratiti u dresu Hrvatske i da je malo provocirala Makrona da se i on pojavi u nacionalnim bojama, a ne u odijelu.  

- Rekla sam mu da se ljudi u Hrvatskoj pitaju ko je veći navijač, on ili ja, pa ćemo morati da se dokazujemo u Moskvi - rekla je predsjednica Hrvatske.

Grabar-Kitarović je izrazila nadu da bi se optimizam koji je preplavio zemlju zbog historijskog uspjeha nogometaša mogao preliti i na ostale dijelove društvenog života i ekonomiju.  

Finale Svjetskog prvenstva na programu je u nedjelju od 17 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.