EVROPSKA LIGA

Željezničar na Grbavici savladao Narvu Trans i plasirao se u drugo pretkolo Evropske lige

Armin Durgut

Avaz Sport

18.7.2018

Željezničar je na Grbavici u revanš susretu prvog pretkola Evropske lige savladao Naravu Trans 3:1 i sa ukupnih 5:1 plasirao se u drugo pretkolo Evropske lige.

Već u 5. minuti susreta Narava Trans je povela. Barkov je sjajno šutirao sa nekih 25 metara, lopta je zatresla prečku, a na pravom mjestu našao se Plotnikov koji je glavom proslijedio loptu u mrežu Kjosevskog za veliki šok na Grbavici. 

"Plavi" su odmah krenuli u napad, a to im se isplatilo u 25. minuti kada su stigli do izjednačenja. Nakon slabe rekacije odbrane Narva Transa, Dženan Zajmović je glavom uspio pogoditi.  

U 29. minuti Željezničar je stigao do potpunog preokreta. Ponovo je loše reagirao golman Narva Transa, a to je iskoristio Sulejman Krpić koji je pogodio za 2:1 i preokret "Plavih" na Grbavici.   Do kraja prvog dijela, nije bilo promjene rezultata, pa se na odmor otišlo za zasluženim vodstvom Željezničara. 

U nastavku nije bilo mnogo uzbuđenja. Željezničar je kontrolisao ritam susreta, koji je bio dosta spor u odnosu na prvo poluvrijeme. Promjene rezultata nije bilo sve do 82. minute kada je Veselinović lijepo uposlio Sulejmana Krpića koji je fantastično zaobišao golmana Narve i postigao svoj drugi gol na utakmici i na taj način ovjerio plasman Željezničara u drugo pretkolo Evropske lige.

Željezničar narednu utakmicu igra u četvrtak u okviru drugog pretkola Evropske lige protiv pobjednika duela Apolon – Stumbras. Prva utakmica će se igrati na Grbavici.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.