NOGOMET

Procurili novi detalji iz argentinske svlačionice nakon ispadanja sa SP-a: Mesi predvodio pobunu protiv Sampaolija

Lionel Mesi ( Arhiv)

Index.hr

20.7.2018

Procurili su novi detalji iz argentinske svlačionice nakon što je ta reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva razočaravajućim rezultatima u grupi i porazom od Francuske u osmini finala. 

Najteži udarac Argentini zadala je Hrvatska pobjedom 3:0 u drugoj utakmici grupe. Upravo je nakon tog poraza došlo do pobune u svlačionici koju je predvodio jedan od najboljih igrača u historiji - Lionel Mesi (Lionel Messi). 

Jedan argentinski novinar u svojoj knjizi je objavio detalje pobune nakon koje su igrači preuzeli kontrolu nad reprezentacijom i izgurali selektora Horhea Sampaolija (Jorge) s klupe.

Igrači su nakon prve dvije utakmice na SP-u bez pobjede shvatili da je situacija kritična te su sazvali sastanak na koji su pozvali Sampaolija i njegove pomoćnike. Mesi i Maskerano (Mascherano) predvodili su igrače i u njihovo ime rekli selektoru da mu više ne vjeruju. 

Ne shvaćamo te, ne razumijemo šta nam želiš reći, više ti ne vjerujemo. Želimo imati pravo glasa - rekli su igrači Sampaoliju, a on im je odgovorio: "Pravo glasa o čemu?" 

 - O svemu - odgovorili su mu igrači.

Ti ćeš slagati ekipu - pitao je Sampaoli Mesija, a on je izgubio živce. 

 - Koliko si me puta pitao koga želim da staviš u ekipu? Nikad ti nisam rekao nijedno ime. Jesam li ti ikad rekao koga da staviš ili ne staviš u igru? -  rekao je Mesi.

Predsjednik argentinskog saveza svjedočio je događaju i podržao igrače, rekavši Sampaoliju da se mora prepustiti.

Na sastanku je zaključeno da će Sampaoli poslušati igrače i prihvatiti njihovu odluku bez prigovora. Jedan od asistenata se pobunio i želio dati ostavku, ali navodno ga je odgovorio njegov zastupnik. 

Nakon toga Argentina je pobijedila Nigeriju, a onda ispala u golijadi 3:4 s kasnijim prvacima svijeta Francuskom. Nakon SP-a Sampaoli je i službeno smijenjen s klupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.