NOGOMET

Subašićev otac: Danijel nije znao da će Thompson biti u busu, srpska rodbina nije čestitala

Index.hr

23.7.2018

Nakon ispadanja Srbije sa Svjetskog prvenstva Danijel Subašić bio je glavna tema većini medija u Srbiji. Tako su tvrdili da je Srbin odveo Hrvatsku do polufinala Svjetskog prvenstva, a najveća dilema utakmice Hrvatske i Rusije bila im je kako se hrvatski golman u trenucima odluke prekrstio - kao katolik ili kao pravoslavac.

Subašić je rođen u Zadru. Majka Danijela Subašića Boja je iz Raštevića, a otac Jovo iz Zagrada. Upravo zbog imena oca, umirovljenog pekara pravoslavne vjeroispovijesti, mediji u Srbiji navode da je Subašić Srbin, iako je on nekoliko puta poručio da je Hrvat i da sve što radi u reprezentaciji radi za hrvatski narod. Zbog povezivanja sa srpstvom je prije desetak godina čak imao i problema s ocem svoje supruge.

Otac Jovo je dao intervju za srpski tabloid Kurir, a otkrio da niko od srpskog dijela porodice nije čestitao Danijelu.

- Nisu zvali. Slabo. Ništa... Ko će znati zašto je to tako. Vjerovatno jer igra za Hrvatsku - rekao je Jovo, prenosi Index.hr.

Kad je Subašićima bilo najteže?

- Protiv Danske. Bila je to prva utakmica nokaut faze. Ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Međutim, kada su došli penali, znao sam da će biti dobro. Prošle sezone nije obranio nijedan penal, a prije toga ih je skinuo 17."

Osvrnuo se i na nastup Marka Perkovića Thompsona na dočeku hrvatskih reprezentativaca.

"I ovdje pišu svašta o njemu, da je fašist, ovakav, onakav... Danijel mi je samo rekao da nije znao da će Thompson biti s njima u autobusu."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.