NOGOMET

Sjećanje na osvojeni Kup: Borac u dresovima iz 1988. godine

Novi-stari dres Borca: Draga uspomena

S. K.

30.7.2018

Fudbalski klub Borac iz Banje Luke obilježio je prije nešto više od dva i po mjeseca, tačnije 11. maja, 30 godina otkako su “Crveno-plavi” ostvarili svoj najveći uspjeh u 92 godine dugoj historiji.

Tog dana 1988. godine Borac je golom Senada Lupića savladao Crvenu zvezdu u finalu Kupa maršala Tita i to je nešto čime se svi navijači ovog kluba, pa čak i oni koji tada nisu bili ni rođeni, veoma ponose.

U želji da na još jedan način odaju počast generaciji koja je donijela toliko radosti u grad na Vrbasu, čelnici banjalučkog prvoligaša promovirali su novu garnituru dresova, koja je vjerna replika onog dresa u kojem je Borac igrao na stadionu Jugoslavenske narodne armije u Beogradu.

Marko Maksimović, sportski direktor Borca, kaže kako je ovaj dres još jedna prilika da se oduže ekipi koju je s klupe vodio Husnija Fazlić.

- Ja sam tada imao četiri godine i za mene će ovaj dres uvijek biti najljepši. Bilo kako bilo, ovo je još jedno priznanje onoj sjajnoj generaciji, ali i dodatna obaveza sadašnjoj ekipi da u predstojećoj sezoni daju maksimum i izbore povratak u Premijer ligu BiH – naglasio je Maksimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.