EVROPSKA LIGA

"Plavi" se oprostili od Evrope, Apolon prejak za bezidejni Željezničar

FK Željezničar

Avaz Sport

2.8.2018

Željezničar se oprostio od Evropske lige, pošto je Apolon i u revanš susretu 2. pretkola Evropske lige bio bolji od našeg predstvnika s 3:1. Kiprani su se tako sa ukupnih 5:2 plasirali u 3. pretkolo. 

Apolon je u vodstvo došao nakon samo 90 sekundi meča. Veselinović je napravio kardinalnu grešku, a Papoulis je uzeo loptu i sigurno pogodio za vodstvo Apolona. U 15. minuti Apolon je imao stopostotnu priliku, ali je Kjosevski odbranio zicer Papoulisu. Dvije minute kasnije, Joao Pedro je pokušao iznenaditi golmana "Plavih" iz slobodnog udarca, ali je lopta okrznula prečku. 

U nastavku meča nije bilo većih uzbuđenja. "Plavi" su djelovali bezidejno, dok je Apolon kontrolirao meč i pokazao da je evidentno bolja i kvalitetnija ekipa. Ipak, Željezničar je pred sami kraj prvog poluvremena uspio da se oslobodi pritiska i zaigra nešto ofanzivnije. To im se isplatilo u 43. minuti kada je lopta pomalo sretno stigla do Zeca, koji se dobro snašao i pogodio za 1:1 i time postavio rezultat prvog poluvremena.

U 50. minuti Čurjurić je pokušao, no golman domaćih bio je siguran.  U 55. minuti Zajmović i Čurjurić su kombinirali po lijevom boku, ali nisu uspjeli ugroziti gol domaćina. Minutu kasnije Vranješ je napravio prekršaj u  vlastitom kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal. Siguran sa bijele tačke bio je Papoulis za novo vodstvo domaćina.

U  66. minuti Apolon je imao odličnu priliku preko Justea, ali je Kjosevski obranio.  U nastavku je Apolon diktirao tempo igre.  U 80. minuti golman "Plavih" upisao je novu odličnu intervenciju. U 91. minuti Papoulis postiže svoj treći pogodak za konačnih 3:1 i zaslužen prolaz Apolona u treće pretkolo Evropske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.