NOGOMET

Još jedan Nijemac napustio reprezentaciju: Gomez krenuo Ozilovim koracima

Mario Gomez ( AFP)

Antenam.net

5.8.2018

Iskusni njemački napadač Mario Gomez okončao je karijeru u dresu nacionalnog tima. U dresu Pancera odigrao je 78 utakmica i postigao 31 gol. Tri puta je učestvovao na evropskim prvenstvima, odnosno dva puta na Mundijalima, mnogi će reći sasvim dovoljno za jednu bogatu karijeru.

Gomez je svoju odluku saopćio na društvenim mrežama. 

- Moj put u reprezentaciju sa sportske strane nije uvijek bio lagan, nije uvijek bio uspješan, ali je bio lijep. Sada je vrijeme da se napravi prostor mladim snagama i pruži šansa da ispune svoj san, steknu iskustvo i daju najviše što mogu za Njemačku - poručio je, između ostalog, Gomez, drugi igrač nakon Mesuta Ozila koji se oprostio od dresa nacionalnog tima poslije Mundijala u Rusiji.

Ipak, 33-godišnji napadač je ostavio malo prostora za eventualni povratak. 

- Ukoliko selektor u naredne dvije godine bude vidio potrebu da me zove, a ja budem osjećao da sam još u stanju da pomognem, naravno da ću mu biti na raspolaganju - poručio je Gomez.

Gomez je u januaru ove godine prešao iz Volfsburga u Štutgart za tri miliona eura i postigao osam golova na 16 utakmica. U karijeri je odigrao 529 utakmica i postigao 290 golova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.