NJEMAČKA

Kovač: Hvala Hejnkesu što mi je ostavio ovako jaku ekipu

Niko Kovač ( FC Bayern)

Index.hr

13.8.2018

Niko Kovač nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon što je osvojio prvi trofej s Bajernom ove sezone pobijedivši Ajntraht u finalu Superkupa. Bavarci su slavili 5:0, a Kovač je zahvalio bivšem treneru Jupu Hejnkesu (Juppu Heynckesu) na dobro odrađenom poslu prošle sezone.

Moram spomenuti da je razlog što smo danas igrali Ajntraht Frankfurt i Jup Hejnkes, koji je s Bajernom osvojio prvenstvo prošle sezone. Hvala mu što mi je ostavio ovako jaku momčad. Zabavno je raditi s ovom ekipom. Nadam se da ćemo nastaviti biti uspješni -  zadovoljno priča Kovač.  

Hejnkes je usmjerio sezonu Bavaraca u pravom smjeru nakon što je trener s početka sezone Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) vrlo brzo dobio otkaz zbog loših igara.

Levandovski je svjetska klasa

Što se tiče događanja na utakmici, Kovač je posebno pohvalio Levandovskog (Lewandowskog). Poljak je još nedavno bio predmet razgovora o mogućem odlasku iz Bajerna, a najčešće se spominjao Real Madrid. 

- Ne treba puno pričati o Robertu. Svjetska klasa napadača, dokazao je to danas. Nije lagano zabiti tri pogotka u 70 minuta - pohvalio je Kovač Levandovskog. 

Što se tiče utakmice, Kovač je pohvalio ekipu Ajntrahta za kompaktnost u prvih 20 minuta.

Uspjeli smo ne dozvoliti velike šanse, što sam i zamislio. Prvih 20 minuta nije bilo lagano zbog kompaktnosti Ajntrahta. Kimih (Kimmich) i Levandovski su učinili utakmicu lakšom za nas odličnom igrom po desnoj strani. Zadovoljan sam i nadam se da će nam ovaj trofej dati snage za budućnost. Naravno, želim svom Ajntrahtu sve najbolje i da im sezona bude uspješna kao i prošla - završio je Kovač. 

Bajern otvara sezonu Bundeslige za 11 dana kod kuće protiv Hofenhajma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.