FRANCUSKA

Bufonova nova, čudesna odbrana za Pari Sen Žermen: Već je bio savladan, a onda je izveo ovo

Klasa je vječna

Index.hr

20.8.2018

Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) i u drugoj prvenstvenoj utakmici za novi klub pokazuje da mu refleksi sjajno rade i u 40-oj.

Debi u Ligi 1 imao je za prvaka Pari Sen Žermen u prvom kolu protiv Kana na "Parku Prinčeva".   

Pari Sen Žermen je rutinski dobio 3:0, a gosti su imali samo jednu priliku za gol. I nju im je servirao protivnički igrač. Jer na kraju prvog dijela Tijago Silva (Thiago Silva) je glavom prema svom golu skrenuo ubačaj s krila.

Pogodak se činio neminovan jer je lopta išla prema nebranjenoj Bufonovoj lijevoj strani, s koje je on već kretao prema suprotnom uglu, ne očekujući ovakvu "sabotažu" od saigrača. 

Ali, uprkos tome što je bio u raskoraku i na krivoj nozi, Bufon se uspio vratiti, baciti se i sjajnom paradom spasiti siguran gol.

Sedam dana kasnije, Bufon u drugom kolu izvodi novu sjajnu odbranu.

Pari Sen Žermen je sada gostovao kod Gengana. U 13. minuti, pri rezultatu 0:0, najbolji strijelac domaćina Nolan Ru (Nolan Roux) nakon povratne lopte ostao je sam na sedam metara od gola gostiju. 

Pucao je u Bufonovu desnu stranu, a legendarni golman, iako je već odabrao suprotnu, lijevu stranu svog gola, uspijeva se opet vratiti iz raskoraka i desnom rukom sjajno refleksno odbraniti loptu, koja se odbila u prečku. 

Ru je kasnije ipak uspio savladati Bufona, koji je tako u trećoj utakmici za Pari Sen Žermen primio prvi gol, ali njegov klub je pobijedio 3:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.