ITALIJA

Juventusovi navijači imaju jasnu poruku za Kristijana Ronalda i njegovu prošlost

U nogometu se ne može živjeti na staroj slavi

Kristijano Ronaldo ( AFP)

Tportal.hr

24.8.2018

Navijači Juventusa poslali su poruku Kristijanu Ronaldu (Cristiano) iz koje se jasno može iščitati da se u nogometu ne živi od prošlosti. 

Ronaldo je tokom karijere osvojio mnogo trofeja te dobio ličnih priznanja i nagrada. No ono što je kod njega fascinantno je stalna glad za golovima. Pravi je stroj za pogotke, postavio je nevjerovatne rekorde, postao noćna mora za golmane.

Ove sezone je za oko 117 miliona eura prešao iz Reala u Juventus. U Madridu je iza sebe ostavio fenomenalna postignuća koja se najvjerovatnije nikada neće srušiti.

U Torinu su ga dočekali kao što zaslužuje, u cijeloj Italiji zavladala je Ronaldomanija, a njegov debi u prvenstvenoj utakmici s nestrpljenjem se čekao. No Portugalac nije zabio u pobjedi 3:2 kod Kijeva. U subotu je nova prilika, jer Juventus dočekuje Lazio, a uoči nje navijači talijanskog prvaka imali su poruku za najveću zvijezdu.

U dugom obraćanju pobrojani su golgeterski uspjesi Ronalda, a na kraju teksta stoji da sada zaboravi na sve i krene ispočetka. Jasno je na što su aludirali fanovi "Stare dame" odnosno da se u nogometu ne može živjeti na staroj slavi, pogotovo ako ste s takvom reputacijom došli u novi klub u kojem još niste ništa napravili, a toliko mu puta u prošlosti zagorčali život (Liga prvaka).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.