NOGOMET

Liga nacija: Golovima Duljevića i Sarića BiH savladala Sjevernu Irsku

irishfa.com

Sponzorisani tekst

8.9.2018

Nogometna reprezentacija BiH savladala je na stadionu Windzor Park u Belfastu domaću selekciju Sjeverne Irske u premijernom nastupu u Ligi nacija rezultatom 2:1.

Domaća reprezentacija je mnogo bolje otvorila meč, a već u prvoj minuti odbrana BiH je pogriješila. Domaći su tražili jedanaesterac, ali je sudija Krlovec pokazao da se igra nastavi. 

Nogometaši Sjeverne Irske su igrali dosta agresivno i bili su mnogo bolja ekipa na terenu. Prvu ozbiljniju priliku na meču imali su domaći u 18. minuti kada je Mekgin (McGinn) probio po desnoj strani, šutirao, ali mu je Šehić odbranio. U 21. minuti Dalas (Dallas) je šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola. 

U 26. minuti BiH je imala opasan napad, ali je Bešić predugo držao loptu u svom posjedu, pa je na kraju lopta završila u gol-autu. Prvu ozbiljniju priliku na meču „Zmajevi“ su imali u 30. minuti kada je Višća fenomenalno protrčao po lijevoj strani, dodao do Džeke koji je šutirao, međutim, njegov udarac odbranio je golman Sjeverne Irske. 

BiH je u vodstvo došla u 36. minuti kada je Edin Džeko fenomenalno ubacio u peterac, gdje je bio Haris Duljević, koji je poslao loptu u mrežu za vodstvo „Zmajeva“ od 0:1. Domaćini su pokušali da izjednače do kraja prvog poluvremena, no rezultat se nije mijenjao.  

Nogometaši Sjeverne Irske i u drugo poluvrijeme ušli su agresivno. U 48. minuti Dalas je odlično šutirao, ali mu je Šehić izvrsno odbranio. Možda i najbolju priliku za Sjevernu Irsku na utakmici imao je Laferti (Lafferty) koji je u 54. minuti odlično šutirao, ali mu je čuvar bh. mreže Šehić fantastično odbranio. 

U nastavku su domaćini kontrolirali meč i imali posjed lopte, ali su „Zmajevi“ povećali prednost u 65. minuti kada je Elvis Sarić iskoristio grešku odbrane domaćina i lagano pospremio loptu u mrežu za 0:2. I nakon drugog primljenog gola, domaćini nisu odustajali od napada. Pokušavali su na sve načine da smanje rezultatski zaostatak. 

U 76. minuti, nakon asistencije Višće, Duljević je fantastično šutirao, no pogodio je stativu. U 84. minuti domaćini su se našli u šansi, no Zukanović je u posljednji tren izblokirao, da bi potom Šehić fantastično odbranio nakon velike greške pri ispucavanju lopte. Domaćini su uspjeli postići gol u trećoj minuti nadoknade Grig (Grigg) je savladao Šehića za konačan rezultat 1:2. 

„Zmajevi“ su ovom pobjedom upisali prva tri boda u Ligi nacija, a selektor Prosinečki došao pobjede u svojoj prvoj službenoj utakmici na klupi reprezentacije.

TOK UTAKMICE

90+6' KRAJ UTAKMICE

90+3' Sada je 1:2. Domaćini su uspjeli savaladati Šehića. Grig je pogodio. 

90' BiH pred pobjedom. Šest minuta nadoknade. 

85' Šehić opet fenomenalno brani. 

83' Šehić je dobio žuti karton. Umjeto Pjanića, Bajić je u igri.

76' Duljević je pokušao sa distance, ali pogađa stativu. Zakarić umjesto Ćivića. Mekgin (McGinn) je izašao, a Vard (Ward) je u igri za domaćine.

73' Domaći i dalje napadaju, no za sada bezuspješno. 

69'  Liam Bojs (Boyce) umjesto Konor MekLoglina (Conor McLaughlin)  Laferti (Lafferty) napušta igru, ući će Vil Grig (Will Grigg) (Sjeverna Irska)

67' Sarić izlazi, umjesto njega u igri je Krunić. 

65' GOOOOOOOOL Sarić pogađa za 0:2. Iskoristio je bh. reprezentativac grešku odbrane domaćina i lagano pospremio loptu u mrežu.

59' Udarac Višće sa distance odlazi daleko pored gola.

57' Nastavlja se pritisak domaće selekcije. 

54' Opet Šehić fenomenalno brani. Najbolja prilika za domaćine. Laferti (Lafferty) je šutirao.  

51' Edin Džeko je dobio žuti karton. 

48' Velika prilika za domaćine. Dalas je šutirao, ali Šehić izvrsno brani. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme. "Zmajevi" imaju prvi napad u nastavku. 

45+1' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40' Sada "Zmajevi" igraju dosta opuštenije. 

36' GOOOOOOOOL BiH vodi 0:1. Duljević je fenomenalno pogodio nakon asistencije Džeke. 

30' Prva prava prilika za "Zmajeve". Džeko je sjajno šutirao, brani golman domaćih. Pjanić je zaradio žuti karton. 

29'  Šehić brani udarac Evansa iz teške pozicije. 

26' Bešić je predugo držao loptu i na kraju je otišla u gol-aut.

22' Nastavljaju domaći sa napadima. 

21' Dalas (Dallas) je šutirao s distance, no lopta odlazi pored gola. 

18' Šehić je odbranio udarac Mekgina (McGinna) koi je probio po desnoj strani. Ćivić se žali na povredu, ukazuje mu se pomoć van terena. 

16' "Zmajevi" potpuno bezopasni, bez ijedne odigrane akcije. 

14' Igrači S. Irske imaju potpunu kontrolu nad utakmicom. Višća je pokušao ubaciti za Džeku, ali je golman domaćih sigurno uhvatio tu loptu. 

10' Žuti karton za Ćivića nakon oštrog prekršaja.

7' Pjanić je veoma loše šutirao iz slobodnjaka. 

5' Igra se dosta brzo i agresivno, domaćini djeluju izuzetno ofanzivno. 

1' Već na samom početku odbrana naše reprezentacije je pogriješila, domaćini su tražili penal, ali igra se nastavlja. 

1' Počela je utakmica u Belfastu između Sjeverne Irske i BiH. Domaćini su prvi krenuli sa centra.  

U derbiju prvog kola Lige nacija večeras od 20.45 sati u okviru prvog kola Lige A grupe 4 sastaju se reprezentacije Engleske i Španije.Prema kladionici MOZZART,Englezi su blagi favoriti, pa je tako kvota na pobjedu "Gordi Albion" 2,70, dok se na pobjedu "Crvene furije" nudi kvota od 2,75, kvota za remi je 3,10. Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.