NOGOMET

Legendarni Oliver Kan podržao Modrića u borbi za "Zlatnu loptu": Za mene je on favorit

Hrvatski reprezentativac pružao nevjerovatne partije

Oliver Kan. AFP

Avaz Sport

17.9.2018

Kako se bliži 24. septembar, dan kada će u Londonu biti dodijeljena FIFA-ina nagrada za najboljeg nogometaša protekle godine, sve je više onih koji komentiraju ko bi ju trebao dobiti. U borbi za ovu prestižnu nagradu su Luka Modrić, Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Mohamed Salah.

Legendarni njemački golman Oliver Kan (Kahn), u intervjuu za službenu FIFA-inu stranicu, otkrio je da je njegov favorit hrvatski reprezentativac Luka Modrić. 

- Kristijano Ronaldo je još jednom senzacionalno odradio sezonu u Ligi prvaka. Mesi nije osvojio nijednu veliku titulu, a i nigdje ga nije bilo u većem dijelu Svjetskog prvenstva. S druge strane, Hrvatska je bila iznenađenje Svjetskog prvenstva, a Modrić je, osim toga, osvojio Ligu prvaka uz neke nevjerovatne partije, kako fizički tako i igrački. On je moj favorit - rekao je legendarni Nijemac.

S obzirom na to da je bivši golman, rekao je i ko je za njega najbolja jedinica na svijetu u ovom trenutku.

- Kejlor Navas (Keylor) ima velike zasluge u Realovom osvajanju Lige prvaka. Na Svjetskom prvenstvu je konstantno dobar bio Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois), dok je Ugo Loris (Hugo Lloris) postao svjetski prvak i branio je odlično. Pamtim i sjajan nastup Kaspera Šmajhela (Schmeichela) protiv Hrvatske kada je obranio penal i još dva udarca s bijele tačke u raspucavanju - zaključio je Kan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.