HOLANDIJA

Promijenio sam kompletnu ishranu, sada treniram puno više nego prije

G. ŠUMAR

26.9.2018

Povremeni reprezentativac BiH Tino Sven Sušić (26), koji od ljetos nastupa za holandskog prvoligaša Venlo, vratio se u top formu. U posljednja tri kola postigao je tri gola. Također, u posljednjoj pobjedi nad NAK Bredom od 3:0, u okviru šestog kola holandske elite, Tino Sušić je bio strijelac, ali je i proglašen za igrača utakmice te uvršten u tim kola.

Odličan start

- Naravno, zadovoljan sam trenutnom formom. Nikad se nisam osjećao bolje. Drago mi je, naravno, kad dobro igram svaku utakmicu, zabijam golove, asistiram i mogu pokazati šta znam - u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazao je Tino Sušić.

Venlo je ekipa koja se u holandskoj eliti obično bori za opstanak. Međutim, dolazak i dobre igre Tina Sušića ove sezone su povećali apetite klupskih čelnika. Venlo trenutno zauzima šestu poziciju sa 11 bodova – tri pobjede, dva remija i jedan poraz. Lider holandske elite je PSV sa 18 bodova, a potom slijede Ajaks, Fejnord i Herakles sa po 13.

- To je stvarno baš strašan start za ovakav klub. Međutim, nije samo do mene, čelnici kluba su ove godine doveli nekoliko kvalitetnih igrača na posudbu. Imamo dobar kadar, dobrih igrača imamo i na klupi. Zbog toga i igramo ovako dobro – rekao je skromni Tino.

Na pitanje šta je najviše utjecalo da eksplodira ove sezone, nakon dvije godine stagnacije, povremeni reprezentativac BiH je odgovorio:

- Promijenio sam kompletnu ishranu. Također, puno su mi pomogli i obitelj, zaručnica, rođenje kćerkice. Svi oni su me puno digli kad mi je bilo najteže. Međutim, mislim da je presudna stvar ipak bila prehrana. Također, sada treniram puno više nego prije. Treniram i dodatno, individualno. Čak i kad imam slobodne dane dva puta dnevno treniram s privatnim trenerom. To mi je stvarno puno pomoglo.

Tino ističe da ga je puno promijenilo, odnosno uozbiljilo rođenje kćerkice.

- Više me ne interesiraju stvari koje su me zanimale prije. Dosta sam se promijenio, najviše zbog kćerkice i spoznaje da sam postao otac. Sada sam i puno ozbiljniji, puno više odmaram... Jednostavno, sve se promijenilo, znate kako je to kad dobijete dijete, sve postane drugačije - iskren je Tino.

Njegovi igrački kvaliteti nikada nisu bili upitni, jer njegovim venama teče fudbalska krv. Svenov amidža Safet je naš najbolji igrač svih vremena, s otac Sead fudbalski velemajstor i boem, koji je dubok trag ostavio u Crvenoj zvezdi, Liježu...

Velika čast

Neizbježna tema u razgovoru sa Sušićem juniorom je naš državni tim, a na pitanje razmišlja li o povratku u reprezentaciju BiH, Tin je bio direktan:

- Iskren da budem, ne toliko. Najbitnije mi je da u klubu igram što bolje, odnosno da držim konstantno dobru formu. Naravno, svaki nastup za reprezentaciju je za mene velika čast i ponos, jer igraš za svoju državu. Ponavljam, trenutno mi je prvenstveni cilj da igram dobro što više utakmica u klubu, zabijam, asistiram... – za kraj kaže Tino Sušić, koji je od naših reprezentativaca najčešće na vezi s Bojanom Nastićem i Tonijem Šunjićem.

Naša reprezentacija raste iz meča u meč 

- Gledao sam posljednje dvije utakmice naše reprezentacije. Najvažnije je da smo ostvarili dvije pobjede u dva kola. Ipak, novi je selektor, dosta igrača je otišlo, a na njihova mjesta došli su mlađi. Treba, sigurno, vremena za adaptaciju, odnosno da sve stvari dođu na svoje mjesto. Najvažniji su bodovi, a željena igra će sigurno doći, jer raste iz utakmice u utakmicu - rekao je Tino Sušić.

9 nastupa za reprezentaciju BiH ima Sušić

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.