NJEMAČKA

Nastavlja se Bundesliga: Može li Ibišević s Hertom zaustaviti favorizirani Bajern

Derbi susret 6. kola

Vedad Ibišević. Facebook

Sponzorisani tekst

28.9.2018

Derbi susretom između Herte i Bajerna večeras od 20.30 sati nastavlja se takmičenje u Bundesligi.

Bit će to duel starih rivala koji su veoma dobro počeli novu sezonu, ali ipak u posljednjem kolu obje ekipe nisu uspjele nastaviti seriju dobrih rezultata. Herta ove sezone igra fantastično, trenutno se nalaze na četvrtom mjestu na tabeli, dok se njihov večerašnji protivnik Bajern nalazi na očekivanom prvom mjestu i bježi im samo tri boda.  

Tim za koji nastupa Vedad Ibišević meč s aktuelnim prvakom dočekuje u poprilično dobrom raspoloženju, a ono što je posebno zanimljivo u najavi ovog meča je da je Herta do sada u svakom meču uspjela da postigne gol, zbog čega i ne čudi njihov sjajan plasman na tabeli.

S druge strane, "Bavarci" već godinama nemaju pravu konkurenciju u Bundesligi, ali ponekad znaju kiksati u prvenstvu kada se to najmanje očekuje, kao što je bilo slučaj u prošlom kolu, kada je njihova fantastična serija zaustavljena remijem protiv Augsburga. Baš kao i tim iz Berlina, ekipa koju s klupe predvodi Niko Kovač do sada je na svakom meču postizala gol, te je za očekivati derbi sa dosta golova.

"Bavarci" su apsolutni favoriti u večerašnjem derbiju, a kladionica MOZZART na pobjedu gostiju daje kvotu 1,3, na remi 5,40, dok je kvota za pobjedu domaćina čak 8,50.

Pogledajte kompletnu današnju ponudu kladionice MOZZART.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.