SUĐENJE

Sada i službeno: Ronaldo pod istragom za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv novina

AFP

Index.hr

2.10.2018

Policija Las Vegasa potvrdila je kako je od septembra 2018. ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009.  

- Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada nema otkrivanja novijih detalja o njoj - saopćila je policija. 

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu za njemački ''Spiegel'' manekenka Ketrin Majorga (Kathryn Mayorga, 34) ponovila da ju je 13. septembra 2009. Kristiano Ronaldo (Cristiano) brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, u kojem je Majorga radila kao hostesa.  

- Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, ali šta je s ovih jedan posto - izjavila je ona.   

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv novina.

Majorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375 hiljada dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju. Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsko zadovoljstvo za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, nagore. Ova bivša manekenka otkriva da se otad bori s depresijom i čestim konzumiranjem alkohola.    

U odgovoru na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, kao i zbog toga što nije željela da se njeno ime povlači kroz medije.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.