MLADA REPREZENTACIJA

Pred odlučujući meč kvalifikacija: Marinović odabrao "Zmajiće"

Nadam se da ćemo svi zdravi spremni dočekati utakmicu

Arhiv

Avaz Sport

2.10.2018

Svoj posljednji meč, a ujedno i odlučujući u grupi 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će protiv Portugala 16. oktobra na stadionu „Maritimo“ u Funšalu.

Povodom toga selektor Vinko Marinović je za ovaj susret pozvao 23 igrača. 

- Pred nama je susret s ekipom koja, sasvim sam siguran, ima najkvalitetnije pojedince u našoj kvalifikacionoj grupi. I nama, a i njima samo pobjeda odgovara u predstojećem susretu. Što se nas tiče, moramo da pružimo svoj maksimum i da odigramo najbolje što možemo da bismo ostvarili rezultat koji priželjkujemo. Iskreno se nadam da će svi igrači biti zdravi i spremni za utakmicu - izjavio je selektor Marinović. 

Mladi reprezentativci će se okupiti 9. oktobra u Trening centru NS/FSBiH u Zenici. Na spisku se nalaze: 

Nemanja Trkulja (Borac), Suan Bešić (Angres), Vladan Kovačević (Sarajevo), Advan Kadušić (Zrinjski), Kerim Memija (Vejle), Besim Šerbečić (Rosenborg), Nihad Mujakić ( Sarajevo), Marko Mihojević (Ofi Crete), Stjepan Radeljić (Osijek), Selmir Pidro (Sarajevo), Stjepan Lončar (Rijeka), Marijan Ćavar (Osijek), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Elvedin Herić (Kapfenberg), Ivan Jukić (Korona Kielce), Luka Menalo (Dinamo), Mićo Kuzmanović (Mouscron), Hamza Čataković (Trencin), Ermedin Demirović (Sochaux), Aldin Turkeš (Rapperswil-Jona).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.