LIGA PRVAKA

PSG brojao do šest, Nejmar postigao het-trik, Šalke bolji od Lokomotive

AFP

Avaz Sport

3.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

U okviru drugog kola grupe C Lige prvaka Pariz Sen Žermen je deklasirao Crvenu Zvezdu pobjedivši s 6:1.

Parižani su očekivano od početkva vršili pritisak, ali u uvodnih pet minuta nisu imali pravu akciju. U 8. minuti Čaušić je šutirao iz voleja s 15-ak metara, ali je lopta otišla visoko preko gola. Minutu kasnije, PSG je imao odličnu priliku kada je Borjan očajno reagirao, pa se lopta odbila do Mbapea (Mbappe) koji je s desetak metara šutirao pored gola. U 15. minuti Nejmar (Neymar) je povukao kontru i ostavio loptu za Mbape, koji je iskosa s desne strane pogodio vanjski dio mreže. PSG je do vodstva došao u 20.minuti kada je Nejmar prekrasno pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Dvije minute kasnije na semaforu je stajalo 2:0, a ponovo je Nejmar bio strijelac. Nakon fenomenalne akcije, Brazilac je odigrao dupli pas s Mbapeo i rutinski s pet metara zatresao mrežu srbijanskog prvaka. U 27. minuti 7 Bernat je ubacio za Kavanija (Cavani), ali je njegov udarac glavom golman Zvezde Borjan odbio u korner. Dvije minute kasnije, Nejmar je ponovo pokušao, ali je iz dobre situacije pucao visoko preko gola. I u nastavku su igrači PSG-a dosta lako dolazili do kaznenog prostora beogradskog tima. U 37. minuti gosti su izgubili loptu ispred šesnaesterca, a do nje je došao Kavani čiji se udarac odbija od noge Degeneka i vara Borjana za 3:0. Minutu kasnije,  Mbape se našao u stopostotnoj prilici. Izašao je potpuno sam ispred Borjana, ali je pucao visoko preko gola. U 41. minuti Di Marija (Di Maria) je pobjegao raspadnutoj Zvezdinoj odbrani i rutinski pogodio za 4:0 i rezultat prvog poluvremena. 

Tamo gdje su stali u prvom, igrači Pariz Sen Žermena nastavili su u drugom poluvremenu. U 48. minuti  Mbape je šutirao iskosa s lijeve strane, ali mu je golman Zvezde Borjan obranio. Tri minute kasnije, Di Marija je pronašao Nejmara u  srcu kaznenog prostora, Brazilac je gađao suprotni ugao, ali je ponovo Borjan odličnom reakcijom spasio Zvezdu. U 56. minuti Mbape se našao sam pred Borjanom, ali Zvezdin golman ponovno uspjeva sačuvati svoju mrežu. U 63. minuti Zvezda je mogla i zabiti da je Marin bolje šutirao iz jedinog ozbiljnijeg prelaska centra srbijanskog prvaka.  U 65. minuti Rodić je pokušao s 20-ak metara, ali ravno u naručje Areole. Pet minuta kasnije, Parižani su došli i do petog kola. Nejmar je proigrao Kavanija čiji je udarac Borjan fenomenalno odbranio, ali se lopta opet odbila do Brazilca koji je pronašao Mbapea samog na pet metara od gola, a najbolji mladi igrač svijeta samo je proslijedio loptu u prazan gol. U 74. minuti Zvezda je uspjela postići gol. Tek što je ušao u igru Ebesilio je prekrasno proigrao Marina koji je pogodio prve rašlje za ublaživanje poraza.  U 81. minuti Nejmar je došao do svog het-trika kada je iz slobodnog udarca s 25 metara sjajno pogodio rašlje za 6:1.

U grupi D Šalke je kao gost savladao Lokomotivu iz Moskve 1:0.  Na početku meča igralo su uglavnom na sredini terena. U 9. minuti Omar Mašarel (Mascarell) je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije, ali je odbrana Lokomotive izblokirala njegov šut. U 17. minuti Embolo je napravio solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu. Deset minuta kasnije, Barinov je odbijenu loptu primio i ispalio projektil s ruba šesnaesterca, ali ga je golman Šalkea pročitao i odbranio šut. U 39. minuti Mark Ut (Uth) je promašio zicer unutar peterca, i lopta je otišla pored gola.  Minutu kasnije,  Aleksej Mirančuk (Aleksey Miranchuk) je bio u šesnaestercu i šutirao, ali je obrambeni igrač njemačkog tima klizećim startom blokirao njegov šut, pa su tako mreže mirovale do odlaska na odmor. 

U prvih desetak minuta nastavka nije bilo uzbuđenja. U 55. minuti Mendli (Mendyl) je savršeno natrčao na centaršut iz kornera, ali je šutirao loše i lopta je otišla iznad gola. U 62. minuti  Konopljanka (Konoplyanka) je nakon odličnog solo prodora pokušao iznenaditi golmana šutem iz daljine, šutirajući u donji lijevi ugao, ali je golman domaćih dobro reagirao i odbranio mu šut. Četiri minute kasnije, Salif Sane je pucao, ali mu lopta nije dobro sjela, pa je njegov dalekometni pokušaj završio visoko iznad gola. U 85. minuti Ut šutirao, ali je lopta otišla pokraj lijeve stative. Gol vrijedan tri boda ekipi Šalkea donio je Mekeni (McKennie) koji je u 88. minuti nakon kornera glavom pogodio za veliko slavlje gostiju.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.