REAKCIJE

Rakitić kritizirao trenera Barce nakon Mesijeve povrede: To se više ne smije dogoditi

Puno brže treba vršiti zamjene igrača

Arhiv

Index.hr

23.10.2018

Veliki udarac doživjela je Barcelona u 16. minuti derbija devetog kola La Lige protiv Sevilje.

Lionel Mesi (Lionel Messi) je tada slomio ruku zbog čega propušta tri najveće utakmice jeseni: nedjeljni "el klasiko" i oba derbija Lige prvaka s Interom, od kojih se prvi igra sutra.  

Podsjetimo, nakon što je Mesi u 2. minuti asistirao Filipu Kutinju (Philip Coutino) za 1:0, a u 12. sam zabio za 2:0, u 16. minuti nezgodno je pao u duelu s Franom Vaskezom (Fran Vazquez), krivo sletio na ruku i s bolnom grimasom počeo se previjati po travnjaku. Budući da Mesi nije tip koji se prenemaže i glumata, Barcini ljekari odmah su shvatili da je riječ o ozbiljnijoj povredi. 

Pomoć mu se na terenu ukazivala nekoliko minuta, potom mu je ruka čvrsto zamotana i nakon još nekoliko konsultacija s klupom, Mesi je krenuo u svlačionicu i ravno u bolnicu "Ciutat Esportiva".

Prema prvim informacijama, navodno je bila riječ samo o istegnuću ligamenata, ali ljekari su potom utvrdili da je Mesi pretrpio lakši prijelom u području lakta i zbog toga neće moći igrati čak tri sedmice.  

Ali, nakon utakmice otkrilo se da su igrači Barcelone nezadovoljni što je treneru Ernestu Valverdeu ( Ernesto Valverde) trebalo toliko dugo da zamijeni teško povrijeđenog Mesija. Iako je odmah bilo vidljivo da on više ne može igrati, Osman Dembele (Ousman Dembele) ga je zamijenio tek 10 minuta nakon što je Mesi prisilno napustio igru. Sve to vrijeme Barcelona je igrala s čovjekom manje, i to protiv vrlo ozbiljnog suparnika, timom koji je na ovu utakmicu došao kao vodeća u La Ligi. 

- Ubuduće puno brže moramo izvršiti zamjene igrača. Trebamo biti spremni ranije i što prije zamijeniti one koji ne mogu više igrati. Ne može nam se više događati ono što se dogodilo protiv Sevilje, da tako dugo igramo s čovjekom manje - rekao je Rakitić.  

Koliko god ovakva javna prozivka trenera zvučala neumjesno, Rakitić je u pravu. Posebno što Valverdeu nije prvi put da se ovako pogubi u sličnoj situaciji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.