LIGA PRVAKA

"Bavarci" za dvije minute riješili AEK, remi Jang Bojsa i Valensije

Avaz Sport

23.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

U okviru trećeg kola grupe faze Lige prvaka u grupi E Bajern Minhen je u gostima savladao grčki AEK rezultatom 2:0

"Bavarci" su bili konkretnija ekipa od samog početka, no nisu imalo pravu priliku. U 10. minuti Gnabri (Gnabry) je prošao i ubacio pred gol s lijeve strane, ali je Roben (Robben) zakasnio. Uslijedio je korner za Bajern, ali nije bilo problema za domaćeg golmana. I u nastavku je Gnabri pravio najveće probleme Grcima, koji su se uspjeli nekako odbraniti. U 19. minuti Ezekelj Ponse (Ezequiel Ponce)  utrčao je ispred odbrane "Bavaraca" nakon duge lopte, šutirao s desne strane, ali pored gola. Nakon prvog dijela prvog poluvremena Bajern je imao čak 65 posto loptu u svom posjedu, no nikako nisu uspjevali stvoriti ozbiljniju priliku. 

U 30. minuti pokušao je Hames Rodrigez (James Rodriguez), no golman AEK-a lako je uhvatio loptu. U 39. minuti ponovo je Gnabri zaprijetio nakon što je odlično prošao po lijevoj strani, promješao obranu AEK-a i šutirao, no pogodio je vanjski dio mreže. I do kraja prvog dijela, Bajern je vršio pritisak na AEK, ali nisu uspjeli postići gol, te se na odmor otišlo bez golova. 

I na otvaranju drugog dijela "Bavarci" su imali više loptu u svom posjedu, ali bez pravih prilika. AEK je prvi zaprijetio u nastavku kada je u 52. minuti Bakasetas šutirao s 20 metara, ali preko gola. Sedam minuta kasnije, Viktor Klonaridis je propustio veliku šansu kada je sjajno šutirao volej unutar šesnaesterca, ali je lopta otišla desno od gola. Bajern je do vodstva došao u 62. minuti kada je Havi Martinez (Javi), nakon što mu se lopta odbila u šesnaestercu, snažnim udarcem nisko po sredini gola savladao golmana AEK-a. 

Dvije minute kasnije, "Bavarci" su udvostučili prednost. Rafinja (Rafinha) je iskusno ušao s lijeve strane u šesnaesterac i proigrao Levandovskog na drugoj stativi, a poljski napadač bez problema je pospremio loptu u mrežu za 2:0. U 67. minuti Levandovski se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom AEK-a, ali je Vasilios Barkas bio oprezan i lagano mu odbranio šut. "Bavarci" su do kraja meča sačuvali prednost i slavili važnu pobjedu, koja bi im mogla biti ključna u borbi za prvo mjesto u grupi. 

U grupi H Jang Bojs i Valensija remizirali su odigravši 1:1. Gosti iz Španije bili su bolji od početka meča, a do pogotka su došli u 26. minuti kada je nakon sjajne asistencije Karlosa Solera (Carlos), mrežu domaćina zatresao Miči Batšuaji (Michy Batshuayi). U 43 minuti Feran Tores (Ferran Torres ) je dočekao centaršut u šesnaestercu i šutirao, ali je lopta je otišla lijevo od gola, pa se tako na odmor otišlo s minimalnom prednošću Valensije. 

U nastavku su domaćini zaigrali mnogo bolje, te su imali nekoliko ozbiljnih prilika. To im se isplatilo u 55. minuti kada su došli do izjednačenja. Gostujući igrač Daniel Parejo napravio je faul u kaznenom prostoru, sudija dosudio penal, a siguran s bijele tačke bio je Oarau (Guillaume Hoarau) za 1:1. Do kraja meča, oba tima su imala nekoliko prilika, ali je rezultat ostao nepromijenjen 1:1.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.