LIGA PRVAKA

Džeko vodio Romu do trijumfa protiv CSKA, Juve na Old Trafordu savladao očajni Junajted

AFP

Avaz Sport

23.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

U jednom od derbija trećeg kola grupne faze Lige prvaka u okviru grupe H Juventus je na Old Trafordu savladao Mančester junajted rezultatom 1:0

Na otvaranju meča "Stara dama" je imala nešto više loptu u svom posjedu. ali bez prave prilike. U 5. minuti zaprijetili su "Crveni đavoli" kada je Rašford (Rashford) iz slobodnjaka ubacio loptu u šesnaesterac, ali je obrana Juventusa otklonila opasnost. U 12. minuti Pjanić je centrirao iz slobodnjaka s velike udaljenosti, međutim, lopta je završila u autu. Juventus je do vodstva došao u  17. minuti kada je napad s desne strane poveo Ronaldo, ubacio, a nakon gužve u kaznenom prostoru Junajteda najprisebniji je bio Paulo Dibala (Dybala) koji je iz blizine zakucao za 0:1. 

I nakon postignutog gola, "Stara dama" je nastavila da dominira. Kanselo je (Cancelo)  u 20. minuti lijepo primio loptu, odigrao dupli pas i šutirao jako, ali De Hea (De Gea) to odbio. Junajeted se u nastavku nije mogao sastati s loptom, a Juve je potpuno kontrolirao utakmicu. U 39. minuti Ronaldo je s 30 metara iz slobodnjaka dobro uzdrmao De Heu, a nakon odbijane lopte pokušao je Matuidi, ali je opet Španac spasio očajni Junajted. U 42. minuti Dibala se  izborio za šut, ali je lopta otišla malo pokraj stative, pa se tako na odmor otišlo s minimalnom prednošću "Stare dame".

I u drugom poluvremenu Juve je nastavio s dominacijom. 50 minuti Matuidi je probio po lijevoj strani, ubacio prizmeno na peterac, ali je odbrana Junajteda izbacila loptu u korner. Dvije minute kasnije, Kvardado (Cuadrado) je krasno dodao za Ronalda koji iz prve s 16 metara šutirao pod prečku, ali Dea Hea čudesno odbranio i odbio loptu u korner. Pola sata pred kraj, Junajted se probudio, no osim nekoliko ubačaja pred gol "Stare dame" ništa ozbiljnije nisu napravili. U 72. minuti uslijedila je lopta iza odbrane Junajteda za Ronalda, ali je sjajni De Hea bio brži od Portugalaca i ostalo je 1:0. Tri minute kasnije, nakon što su se spetljali igrači Juventusa, lopta je došla do Pogbe koji je s 18 metara prizemnim udarcem pogodio stativu. Ipak, "Crveni đavoli" nisu imali do kraja meča snage da ozbiljnije ugroze gol gostiju, pa je tako Juve slavio veliku pobjedu na Old Trafordu. 

U okviru grupe G Roma je savladala CSKA iz Moskve rezultatom 3:0.

U uvodnim minutama meča Roma je bila dominantnija ekipa, no ipak prvu ozbiljniju priliku imali su gosti. U 4. minuti Dedor Čalov (Chalov) je nakon solo prodora, sjajno šutirao s ruba šesnaesterca, ali je golman "Vučice " Lobin Olsen sjajno odbranio. U 11. minuti ponovo je Olsen morao intervenirati nakon što je Nikola Vlašić okušao svoju sreću s ruba šestnaesterca.  U 23. minuti De Rosi (Daniele De Rossi) je skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom ispod prečke, ali je golman to sjajno odbranio. Roma je u vodstvo došla u 30. minuti meča kada je  na asistenciju  Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini) mrežu moskovskog tima pogodio naš Edin Džeko. Do odlaska na odmor "Dijamant" je postigao još jedan gol. On je u 43. minuti pokupio sjajnu loptu El Šaravija (El Shaarawy)  i pospremio je u donji lijevi ugao gola CSKA i tako postavio rezultat prvog dijela 2:0.

I u nastavku je Roma bila bolja. U 48. minuti Florenci (Florenzi) je sjajno šutirao iz prve s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative. Na 3:0 u 50. minuti povisio je Under nakon što mu je Džeko fenomenalno glavom spustio centaršut. Osam minuta kasnije, Ilzat Akhmetov je uputio snažan udarac sa ruba šestnaesterc, ali je Robin Olsen odličnom odbranom zaustavio loptu. U 73. minuti  Under je lijepo nabacio iz kornera, loptu je dočekao Džeko, ali je lopta otišla lijevo pored gola. Do kraja meča "Vučica" je u potpunosti kontrolirala meč i na kraju slavila zasluženu pobjedu. 

U istoj grupi Real Madrid je bio bolji od Viktorije Plzen 2:1. "Kraljevi" su poveli u 11. minuti kada je Karim Benzema pogodio glavom iz teške pozicije. Na 2:0 povisio je Marselo (Marcelo) u 56. minuti. Utješni pogodak za goste postigao je Patrik Hrosovski (Patrik Hrosovsky) u 79. minuti meča. 

U grupi F, u utakmici punoj preokreta Hofenhajm i Lion remizirali su odigravši 3:3. Lion je poveo golom Traorea u 27. minuti, da bi Hofenhajm izjednačio u 33. minuti golom Andreja Kramarića. Do preokreta domaćini su došli u 47. minuti kada je ponovo Kramarić bio strijelac. Ipak, gosti su do poravnanja došli u 59. minuti kada je Ndombele hladnokrvno poslao loptu pokraj domaćeg golmana za 2:2. Novi preokret ovaj put za Lion donio je u 67. minuti Memfis Depaj (Memphis Depay) koji je pogodio za 3:2. Konačnih 3:3 postavio je Želinton (Joelinton) u drugoj minuti sudijske nadoknade.  Za njemački tim od prve minute igrao je i naš Ermin Bičakčič, a u 73. minuti zamijenio ga je Nelson.

U drugoj utakmice ove grupe Mančester siti uvjerljivo je savladao Šahtar u gostima s 3:0. Strijelci za "Građane" bili su David Silva u 30., Laporte u 35. i Bernardo Silva u 71. minuti meča. 

U grupi E Ajaks je golom Mazrauija u trećoj minuti sudijske nadoknade savaladao Benfiku 1:0. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.