LIGA NACIJA

Bosanci i Hercegovci opustošili prodajna mjesta, "Zmajeve" će u Beču bodriti više od 15.000 navijača

Do danas je za meč prodano 30.000 ulaznica

Arhiv

Avaz Sport

31.10.2018

Za utakmicu petog kola Grupe 3 UEFA-ine Lige nacija B između nogometnih reprezentacija Austrije i Bosne i Hercegovine, koja će se igrati 15. novembra u Beču, vlada ogromno interesiranje. 

Prema navodima Nogometnog saveza Austrije, do danas je za spomenuti meč prodano 30.000 ulaznica, javljaju agencije.  

Očekuje se kako će reprezentativce BiH na ovoj utakmici s tribina "Ernest Happel" stadiona bodriti više od 15.000 vatrenih navijača. Kapacitet stadiona je 50.865 sjedećih mjesta.  

Većinu ulaznica kupuju ili su već kupili Bosanci i Hercegovci nastanjeni u Austriji, ali i drugim okolnim zapadnoevropskim državama. Shodno tome, podršku izabranicima selektora Roberta Prosinečkog s tribina pružit će mnogo više navijača, od prvobitno predviđenog broja, odnosno 2.702 odobrenih ulaznica koje je dobio Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) za gostujući sektor.  

Nakon četiri odigrana kola u Grupi 3 UEFA-ine Lige nacija B, BiH je prva s devet bodova. Austrija je sakupila tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.   

Računica je, dakle, jasna ako BiH ostane neporažena u Beču ili izgubi jednim golom razlike uz postignuti pogodak, osvojit će prvo mjesto u grupi, plasirati se u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA-inu Ligu nacija A bez obzira na rezultat susreta posljednjeg kola 18. novembra u Belfastu, kada će snage odmjeriti Sjeverna Irska i Austrija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.