LIGA PRVAKA

Klop: Zvezda nije Maribor, zadala nam je težak udarac

Njegov tim ne može pobjeđivati kao Mančester siti

AFP

Nezavisne novine

9.11.2018

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jürgen Klopp) reagirao je na mnogobrojne kritike britanske javnosti poslije poraza od Crvene zvezde u Ligi prvaka i priznao da mu je teško pao rezultat iz Beograda, ali obrazložio da njegov tim ne može da pobjeđuje kao Mančester siti.

Nijemac se, pred meč s Fulamom, još jednom osvrnuo na utakmicu sa crveno-bijelima. 

- Doživjeli smo snažan udarac i nismo ga očekivali. Niko nije očekivao takav rezultat i igru, ali dešava se. Bili smo loši i niko to neće osporiti, ali niko ne može kazati da je Crvena zvezda kao prošlosezonski Maribor (pobijedili ih 7:0 i 3:0 prim. aut). Prestanite da poredite ta dva kluba - obratio se novinarima Klop.

Dvije sedmice ranije Liverpul je prvaka Srbije savladao 4:0 na Enfildu, ali Klop ističe da je meč na stadionu "Rajko Mitić" potpuno druga priča. 

- Jaka je konkurencija u svim takmičenjima, ali nemamo problem s tim. Ne možemo stalno pričati o prošloj sezoni... Želimo da pobijedimo svaku utakmicu, a kada to uradimo, neki očekuju izvinjenje jer ne radimo to kao Mančester siti. Postoji mjesta za napredak i nema razloga za negativnosti - dodao je trener "Redsa".

Klop je uvjeren da će "crveni" protiv Fulama pokazati reakciju zbog slabog izdanja u Beogradu. 

- Imali smo samo dvije loše večeri u sezoni, protiv Napolija i Crvene zvezde. Osim toga, bili smo veoma dobri - poručio je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.