REPREZENTACIJA

"Zmajevi" se danas okupljaju u Beču: Prosinečki uputio naknadni poziv Piriću

Golman Maribora ponovo dobio priliku

Reprezentacija BiH. Arhiv

Jasmin Alibegović

12.11.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Beču, gdje će se pripremati za predstojeće mečeve protiv Austrije i Španije.

Nakon što je Asmir Begović jučer otkazao dolazak na okupljanje, selektor Robert Prosinečki uputio je naknadni poziv golmanu Kenanu Piriću. 

Golmana Maribora nije bilo na posljednja dva spiska Prosinečkog te je povredom Begovića dobio priliku ponovo biti među "Zmajevima". Osim Begovića, na okupljanje neće doći ni Goran Zakarić, koji je iščašio ligament ramena.

Nakon što se okupe, "Zmajevi" bi od 18 sati trebali trenirati lakšim intenzitetom. Za sutra je planiran još jedan trening od 17 sati, kao i u srijedu za kada je na stadionu "Ernst Happel" od 20 sati zakazan zvanični trening bh. reprezentacije. 

Susret između Austrije i BiH igra se u četvrtak u okviru petog kola grupe 3 UEFA Lige s početkom od 20.45 sati na "Ernst Happel" stadionu u Beču, gdje se očekuje gotovo 40.000 gledalaca, a "Zmajeve" bi trebalo bodriti između 10 i 15 hiljada navijača.

Podsjećamo, našoj reprezentaciji odgovara bod ili poraz golom razlike uz postignuti gol da bi osvojili prvo mjesto u grupi, odnosno da bi izborili baraž za EURO 2020. i promociju u ligu A Lige nacija. 

Nakon utakmice u Beču, izabranici Roberta Prosinečkog će četiri dana kasnije, na stadionu "Gran Canaria" u Las Palmasu od 19.45 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv Španije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.