AVAZ SAZNAJE

Gojak na meti Viljareala, Seltika, Štutgarta, Liona, Intera...

Visoka delegacija Štutgarta bila u Beču i odmah produžila za Las Palmas kako bi dodatno snimila člana zagrebačkog Dinama

Piše: G. Š.

18.11.2018

Naš najtalentiraniji fudbaler do 21 godine Amer Gojak, koji je u Beču debitirao za reprezentaciju BiH (0:0), zaludio je fudbalsku Evropu. Kako saznaje „Dnevni avaz“, španski Viljareal i škotski Seltik već su za našeg dragulja spremili ugovore vrijedne više miliona eura, a interesiranje za njegove usluge pokazalo je još desetak klubova.

Skautski timovi

Tako je visoka delegacija njemačkog Štutgarta u četvrtak bila u Beču, gdje se još jednom, na licu mjesta, željela uvjeriti u njegove kvalitete. S obzirom na to da je Gojak protiv Austrije odigrao samo šest minuta, predstavnici„Švaba“ iz glavnog austrijskog grada su otputovali u Madrid, a potom i u Las Palmas, gdje će naš mladi reprezentativac ponovo biti pod posebnom lupom, te će donijeti konačnu odluku o ponudi za transfer.

Interesiranje za Gojaka pokazali su i francuski Lion, italijanski Inter, španska Sevilja, engleski Sautempton, ali, kako saznajemo, oni još nisu konkretizirali svoje ponude.

Španski mediji u petak su objavili da skautska služba Sevilje prati Gojaka. Tim povodom je šef stručnog štaba kluba iz Andaluzije Pablo Mačin (Machin) već slao skaute u Zagreb, gdje su pod posebnom lupom bili Gojak te Nikola Moro i Dani Olmo. Gojak bi u Sevilji, navodno, trebao naslijediti Argentinca Evera Banegu...

Raste cijena 

Trenutna tržišna vrijednost našeg dragulja iz zagrebačkog Dinama, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi tri miliona eura, a ima tendenciju stalnog rasta (18. marta 2018. godine ona je iznosila „samo“ 1,75 miliona eura...).

Nema sumnje, naš najtalentiraniji fudbaler u januaru će biti jedan od najtraženijih igrača u Evropi.

10 

miliona eura je odšteta za Gojaka koju će tražiti Dinamo od eventualnog kupca


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.