SPECIAL ONE

Murinjo porazbijao boce pa poručio hejterima: Slušajte, moji ljubitelji...

Junajted jedva slavio protiv Jang bojsa

Murinjo: Prgavi harizmatik. Screenshot

Avaz Sport

28.11.2018

Mančester junajted je u petom kolu grupe Lige prvaka na Old Trafordu jedva u prvoj minuti sudijske nadoknade pobijedio Jang bojs 1:0. Strijelac za pobjedu bio je Maruan Felaini (Marouane Fellaini).

Trener "Crvenih đavola" Žoze Murinjo (Jose Mourinho) Felainijev gol je proslavio tako da je prvo šutao bočice s vodom poredane uz teren, a zatim je uzeo košaru punu bočica, digao je visoko iznad glave i njome svom snagom tresnuo o pod. Spremnik i bočice rasule su se po "rovu" uz teren, na opće oduševljenje navijača. 

Nakon utakmice Portugalac je objasnio svoj potez.

- To je bio iskaz olakšanja, ljutnje i frustracije. Jer ovaj meč nije smio završiti 0:0, nismo se trebali mučiti do posljednje minute, nego riješiti ga ranije. Nisam bio ljut na svoje igrače, nego zbog toga što nikako nisu mogli zabiti. Na terenu su dali sve od sebe i zato sam bio oduševljen kada su napokon zabili pobjednički gol - rekao je Murinjo.

Potom se u svom stilu obratio brojnim kritičarima i hejterima, kako njega tako i (anti)nogometa koji njegov Junajted igra.

- Imam poruku za sve svoje ljubitelje. Igrao sam 14 puta grupu Lige prvaka i svaki put sam je prošao. Svaki. Ona dva puta kada nisam igrao grupu ovog takmičenja, to je bilo zato što sam igrao Evropa ligu. I osvojio je. Eto, to je jedan zgodan podatak za sve moje ljubitelje i obožavatelje statistike - poručio je Murinjo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.