DABLIN

Završen žrijeb kvalifikacija, BiH u grupi s Italijom, Grčkom, Finskom, Armenijom i Lihtenštajnom

Reprezentacije, njih 55, koje su članice UEFA-e će biti raspoređene u deset kvalifikacionih grupa

Izgled grupe

Avaz.ba

2.12.2018

TOK ŽRIJEBA

12.45

Izvlačimo i posljednjih pet grupa i Latvija ide u grupu G, dok će Malta ići u grupu F. Andora je sljedeća i onda ide u grupu H, a u grupu I ide San Marino, dok s nama igra Lihtenštajn.

12.41

Kosovo ide u grupu A s Engleskom i ta grupa je kompletirana. Luksemburg ide u grupu B sa Srbijom, Bjelorusija ide u grupu C. Azrebejdžan ide u grupu E s Hrvatima, dok će u grupu D Gibraltar sa Švicarcima. Farski Otoci idu u grupu F sa Španijom i Švedskom. Makedonija ide u grupu G sa Poljacima i Austrijom.

12.37

Crna Gora ide s Engleskom u grupu A, u grupu B ide Litvanija sa Srbijom. Estonija ide u grupu C s Njemačkom i Holandijom. Gruzija ide u grupu D sa Švicarskom, Mađarska ide u grupu E s Hrvatima, dok u grupu F ide Rumunija. Slovenija ide u grupu G s Poljskom i Austrijom, Albanija ide u grupu H s Francuskom, a u grupu I ide Kipar, dok će s nama igrati ponovo Grčka.

12.32

Bugarska ide u grupu A s Engleskom. Srbija ide u grupu B s Portugalom i Ukrajinom, a u grupu D ide Irska. U grupu C ide ipak Sjeverna Irska. Slovačka ide u grupu E s Hrvatskom i Velsom, Švedskoj će se pridružiti Norveška. Izrael ide u grupu G, Turska ide u grupu H, dok će u grupi I igrati Škotska, a s nama igra Finska.

12.27

Sada će se pristupiti izvlačenju drugog šešira. Češka ide u grupu A s Engleskom, u grupu B s Portugalom ide Ukrajina. Njemačka će imati priliku za revanš Holanđanima, jer su izvučeni u grupu C. Danska ide u grupu D zajedno sa Švicarcima, Vels ide u grupu E s Hrvatskom. Švedska će ići u grupu F s Dancima, Austrija će ići u grupu G s Poljskom. Island ide u grupu s Francuskom, a BiH će ići u grupu u s Italijom.

12.24

Hrvatska će zauzeti mjesto u grupi E, Španija će ići u grupu F, Poljska će zauzeti mjesto u grupi G, u grupu H idu aktuelni svjetski prvaci Francuzi.

Grupu I nosit će Belgija, što znači da je posljednji nosilac Italija u grupi J.

12.22

Prva izvučena reprezentacija je Engleska i ona ide u grupu A.

Portugal, aktuelni prvak, ide u grupu B.

Holandija će zauzeti mjesto u grupi C dok će Švicarska igrati u grupi D

12.16

Uskoro se očekuje izvlačenje prve grupe nakon uvodnog obraćanja zvaničnika UEFA-e.

Bivši portugalski reprezentativac Rikardo Karvaljo (Ricardo Carvalho) iznio je trofej na pozornicu. On je sa reprezentacijom Portugala osvojio Evropsko prvenstvo koje se igralo u Francuskoj.

- Nekada je teško reći zbogom - kazao je Karvaljo dok je ostavljao trofej na pozornici.


Karvaljo sa trofejom. UEFA.com

Tačno u podne u Dablinu obaviti će se žrijeb grupa kvalifikacija 16. evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u junu i julu 2020. godine.


Reprezentacije, njih 55 koje su članice UEFA-e, u Dablinu će biti raspoređene u deset kvalifikacionih grupa.


Kvalifikacije za Euro 2020. igrat će se od marta do novembra 2019. godine. Kroz njih će svoje mjesto na Evropskom prvenstvu 2020. izboriti 20 reprezentacija, a preostala četiri učesnika bit će poznata nakon plaj-ofa Lige nacija, koji će se odigrati u martu 2020. godine.


Ako se pobjednik neke od grupa Lige nacija ranije plasira na Euro 2020 - kroz kvalifikacije, njegovo mjesto pripast će sljedećoj najbolje rangiranoj reprezentaciji u grupi novog takmičenja UEFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.