TRENER SVIH TRENERA

Ćiro Blažević: Uvjeren sam da će se BiH plasirati na EP, tajna uspjeha je Prosinečki

U svom stilu odgovarao hrvatskim medijima

Ćiro i Prosinečki: Veliki nogometni znalci. Arhiv

Avaz Sport

4.12.2018

Legendarni nogometni stručnjak i bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević za hrvatski tportal.hr komentirao je žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u nogometu 2020. godine.   

On je komentirao grupu J, u kojoj je BiH završila s Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom i to da je kojim slučajem Hrvatska završila u toj grupi umjesto Italije, bi li put "Zmajevima" do EP-a bio znatno teži. 

- Ma boli me ona stvar, sine, za to tvoje pitanje i je li bi Hrvatskoj bilo teže da smo završili u grupi s BiH! To se nije dogodilo i ta tema me ne zanima - podigao je glas Ćiro za hrvatske medije jer ga je pitanje malo izbacilo iz takta. Iako smo naglasili kako je pitanje hipotetsko, očito mu nije dobro sjelo. No, nakon nekoliko sekundi, Ćiro se smirio i mirno rekao.

 ''Kada me već pitaš o BiH reprezentaciji, koju sam s ponosom vodio kao selektor jedno vrijeme, ona će biti jako j***n protivnik svakome i uvjeren sam da će se plasirati na EP uprkos selekcijama koje imaju u grupi kao što su nezgodne Italija, Finska i Grčka. Reprezentacija BiH to će lako ostvariti zahvaljujući talentu i nadarenosti njihovog selektora Roberta Prosinečkog'', rekao je legendarni Ćiro.  

"Trener svih trenera" smatra da je tajna uspjeha "Zmajeva" u Ligi nacija, selektor Robert Prosinečki. 

- Tajna uspjeha je njihov selektor Robert Prosinečki, koji je od dolaska na klupu, jednostavno, potvrdio ono što stalno ponavljam. Riječ je o nadarenom treneru koji, eto, ima privilegiju voditi ovu nadarenu reprezentaciju. Uvjeren sam kako će Prosinečki kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine doživjeti internacionalnu afirmaciju već na EP-u - zaključio je bivši selektor BiH.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.