SUPERKLASIKO

Tevez: Revanš je trebao biti na Monumentalu, igrači to nisu zaslužili

Na domaćem stadionu finale Kopa libertadores neke stvari idu protiv vas

Tevez: Šanse su 50:50. AFP

Nezavisne novine

7.12.2018

Najiskusniji nogometaš Boke juniors Karlos Tevez (Carlos) smatra da se revanš meč finala Kopa libertadores trebao igrati na Monumentalu i da je sada River Plejt skinuo veliki dio pritiska.

Bivši golgeter Mančester junajteda, Sitija i Juventusa kaže da su trenutno šanse 50:50, nakon odluke Južnoameričke konferederacije (CONMEBOL) da se igra u Madridu zbog incidenata i napada na autobus Boke prije odloženog revanša 24. novembra. 

- Bit će čudno finale u Madridu. Ipak, kao igrač, moram da ostanem fokusiran na meč. Sretan sam što se igra u Španiji, a ne nekoj drugoj zemlji Evrope, ali istovremeno i tužan što nije u Argentini. Nogometaši to nisu zaslužili - rekao je Tevez.

Prva utakmica na Bombonjeri završena je remijem 2:2, pa je veći teret pao na River, smatra Tevez.

River je imao mnogo veći pritisak da igra na svom terenu, a sada je 50:50. Na domaćem stadionu finale Kopa libertadores neke stvari idu protiv vas - dodao je Tevez. 

Ovaj 34-godišnji nogometaš i pored svih nemilih dešavanja misli da je trebalo da se igra Monumentalu.

Iskreno, mislim da je najpravednije da se igra na Riverovom stadionu, kao što je planirano. Svaka druga odluka nije dobra za Argentince i južnoamerički nogomet - zaključio je Tevez.  

Revanš za trofej Južne Amerike između River Plejta i Boke juniors igra se na stadionu Santiago Bernabeu u nedjelju od 20.30 sati. 

Prema MOZZART kladionici, River je favorit protiv ljutog rivala. Kvota na pobjedu Rivera je 2,70, na remi 2,75, dok se na trijumf Boke nudi kvota od 3,10.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registruj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.