NJEMAČKA

Salihamidžić: Mnoge stvari sam unaprijedio u Bajernu za razliku od mojih prethodnika

Nekadašnji reprezentativac BiH radi pod velikim pritiskom u Minhenu

Salihamidžić: Ništa ne prepuštam slučaju. Arhiv

Avaz.ba

9.12.2018

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić komentirao je stanje u klubu, s posebnom pažnjom na svoju ulogu. Popularni Braco smtara da je više uradio od svojih prethodnika i da je odradio veliki posao otkako je preuzeo ovu važnu funkciju u najvećem njemačkom kluba.

- Mislim da sam pokrenuo dosta toga u klubu i da sam mnoge stvari unaprijedio za razliku od mojih prethodnika. Ne brinem se samo za prvi tim već za kompletnu omladinsku školu, razvoj tima, skaute.  Svi u klubu znaju da ja ništa ne prepuštam slučaju i da se maksimalno dajem za klub. Jasan sam u razgovorima sa Henesom (Uli Hoeness) i Rumenigeom (Karl-Heinz Rummenigge) i oni mi vjeruju - poručio je Salihamidžić. 

Nakon što su se pojavile informacije da bi na funkciju sportskog direktora trebao doći njegov legendarni saigrač Oliver Kan (Kahn), Salihamidžić je to demantirao.

- Naravno da bih volio raditi sa Olijem. Međutim, on neće biti novi sportski direktor. Uli Henes je to jasno rekao i Oliver Kan će vjerovatno postati direktor kluba i na toj poziciji će zamijeniti Rumenigea - zaključio je popularni Braco.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.