HNL

Dinamo u velikom derbiju savladao Hajduk, Hajrović odmarao

U februaru nastavak sezone

Odlična jesen za "Modre". Twitter

Index.hr

16.12.2018

Dinamo je historijsku jesen zaokružio pobjedom nad Hajdukom 1:0 na Maksimiru pred 11.064 gledaoca.

Gol odluke postigao je poljski ofanzivac Damijan Kedžior (Damian Kadzior) koji je u 50. minuti s 25 metara prekrasno pogodio iz slobodnog udarca koji je sam izborio trenutak ranije. 

Dinamo pobjegao Hajduku 22 boda 

Ekipa Nenada Bjelice sada bježi Hajduku 22 boda, a poslije 18 odigranih kola drugoplasiranom Osijeku 11 bodova. Hajduk, koji je u ovu utakmicu ušao s podmlađenim sastavom gdje je kapiten bio 19-godišnji Domagoj Bradarić, ostaje na šestom mjestu s 23 boda, odnosno osam manje od Lokomotive koja drži četvrtu poziciju vrijednu kvalifikacija za Evropsku ligu sljedeće sezone. 

Bjelica miksao sastav, Oreščanin za kapitena odabrao 19-godišnjaka 

Tako danas u sastavu "Modrih" nije bilo kapitena Arijana Ademija, Kevin Teofil Katerina (Theophile-Catherine) je igrao desnog beka, odmarao se Hajrović, dok je napad predvodio Bruno Petković. 

I već u prvoj minuti Petković je mogao dovesti u vodstvo "Modre". Amer Gojak je probio desnu stranu, ubacio na Petkovića na pet metara koji šalje udarac pored gola Posavca. 

Hajduk se postavio hrabro na "Maksimiru", nisu se plašili izaći u Dinamovu polovinu, no mogli su se naći u rezultatskom minusu u 29. minuti. Šitum je proigrao Gojaka, Dinamov veznjak izašao je sam na Josipa Posavca, pucao lijevom nogom, no fantastično je reagirao Hajdukov golman i obranom lijevom nogom spasio Hajduk. 

Šest minuta kasnije zaprijetio je Brazilac Žairo (Jairo) s druge strane. U slalomu je nanizao Musu, Šituma i Perića pa pucao ravno u Dominika Livakovića koji je dobro pokrio svoju prvu vratnicu. 

A u 49. minuti viđen je trenutak odluke. Damijan Kedžior prebacio je Hajdukov živi zid i neodbranjivo pogodio u lijevi ugao gola Posavca koji je bio nemoćan. 
Poljak je sam izborio slobodnjak, faulirao ga je Božo Mikulić, a nakon što je zabio, dobio je žuti karton zbog skidanja dresa prilikom proslave. 

Dinamo je bez problema kontrolisao situaciju na terenu, iako se činilo da Hajduk ima inicijativu kroz posjed.  

HNL se nastavlja u februaru 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.