FUDBAL

Doktor FK Sarajevo i reprezentacije BiH ličnost godine

Piše: G. Š.

16.12.2018

Profesoru doktoru Reufu Karabegu, članu medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, nezavisni žiri Evropskog udruženja menadžera - direkcija za BiH, jugoistočnu i srednju Evropu, dodijelio je specijalno priznanje za ličnost 2018. godine za doprinos u medicini i sportskoj medicini, saopćeno je iz sarajevske Titove 38b.

- Našem kolegi upućujemo iskrene čestitke i želimo mu mnogo sreće u daljnjem radu – piše u saopćenju kluba s Koševa.

Specijalno priznanje za ličnost godine stiglo je u prave ruke.

- Zahvaljujem žiriju koji mi je dodijelio priznanje, jer nisam mislio da je ono što radim uopće prepoznato osim u uskim medicinskim krugovima - kaže prof. dr. Karabeg, specijalista opće hirurgije.

Ovo najviše priznanje u oblasti zdravstva dodijeljeno je za vrhunska naučna dostignuća, kontinuiran tehnološki i stručni razvoj plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, kao i sportske medicine i medicinske nauke uopće u Bosni i Hercegovini.

Njegov, kako često ističe, FK Sarajevo, u kojem je već dvije decenije i gdje trenutno obavlja funkciju koordinatora medicinskog tima, završio je prvi dio sezone na prvom mjestu Premijer lige BiH. Najsretniji bi bio da tako ostane i na kraju sezone, a duboko vjeruje da hoće.

Karabeg je i šef medicinskog tima fudbalske reprezentacije BiH, koja je ove godina osvojila prvo mjesto u Ligi nacija i osigurala ulazak u A-diviziju, među 12 najboljih evropskih reprezentacija.

 Iz lične karte

Profesor doktor Reuf Karabeg predsjednik je Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH u ponovljenom, četverogodišnjem mandatu te član američkog Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga ISAPS-a (najvećeg strukovnog udruženja plastičnih i estetskih hirurga svijeta), Evropskog (ESPRAS) i Balkanskog udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga (BAPRAS), čiji je bio predsjednik dvije godine.

Također, član je i Udruženja rinoplastičara Evrope te nacionalni predstavnik u Evropskom i Svjetskom udruženju estetskih i plastičnih hirurga (ICOPLAST).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.