ENGLESKA

Liverpul uvjerljiv, novi poraz Sitija, Junajted ponovo pobjeđuje

Piše: Avaz Sport

26.12.2018

U okviru 19. kola engleske Premijer lige danas je u terminu od 16 sati odigrano šest utakmica, a svakako da je najveće iznenađenje poraz aktuelnih prvaka Mančester Sitija od Lestera.

Građani su odlično počeli i poveli već u 14. minuti golom Silve. Međutim, samo pet minuta kasnije Lester dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio Olbrajton (Albrighton).

Kada su svi očekivali novi remi, ponovo šok za izabranike Pepa Gvardiole (Guardiola). Igrala se 81. minuta kada je Perejra (Pereira) pogodio za konačnih 2:1.

Treba naglasiti da je Siti utakmicu završio sa igračem manje, obzirom da je Delf (Delph) dobio direktan crveni karton. 

Bio je ovo drugi uzastopni poraz za Građane, a to je najbolje iskoristio Liverpul (Liverpool), koji je danas na svom Enfildu deklasirao Njukasl (Newcastle) rezultatom 4:0.

Liverpul je poveo u 11. minuti kada je strijelac bio Lovren.

U drugom poluvremenu golijada u mreži gostiju. Prvo je Salah iz penala povisio na 2:0. Šaćiri je u 79. minuti povisio na 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Fabinjo (Fabinho).


Da je odlazak Murinja (Mourinha) bio pozitivan šok za Mančester Junajted (Manchester United) pokazala je i današnja utakmica. Crveni vragovi su na Old Trafordu slavili protiv Hadersfilda rezultatom 3:1.

Strijelci za domaćine bili su Matić i dva puta Pogba, dok je počasni gol za Hadersfild djelo Jorgensena u sudijskoj nadoknadi.

Barnli (Burnley) je ponižen od Evertona rezultatom 5:1, dok je Totenhem nastavio sa odličnim igrama i na domaćem terenu demolirao Burnamont (Bournemouth), našeg Asmira Begovića, rezultatom 5:0.

Lider na tabeli je sada Liverpul, koji ima 51 bod, čak šest više od Totenhema i sedam od Sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.