NOGOMET

Novogodišnja poslastica za ljubitelje nogometa: Tri utakmice engleske Premijer lige

Unaj Emeri ne može računati na čak osam igrača

Kolašinac: Težak zadatak pred Arsenalom. Arhiv

Avaz.ba

1.1.2019

Svim nogometnim fanovima dobro je poznato da kod Engleza nema odmora za novogodišnje praznike.

Tako su danas, prvog dana 2019. godine na rasporedu tri utakmice, a prva se igra u Liverpulu, gdje će na Gudison parku snage odmjeriti Everton i Lester.

Bivši šampioni nalaze se dvije pozicije ispred "Karamela", ali obje ekipe već dva kola ne znaju za pobjedu te nas sigurno očekuje dobar meč.

Prema kladionici MOZZART, Everton je favorit u današnjem meču te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 2.15, dok je na pobjedu Lestera ponuđena kvota od 3.40.

Arsenal našeg Seada Kolašinca svoju godinu otvara malim gradskim derbijem protiv Fulama, iako Unaj Emeri (Unai Emery) ne može računati na šest igrača zbog povrede, dok su pod upitnikom Naćo Monreal (Nacho) i Mesut Ozil. Arsenal je trenutno peti na tabeli i favorit je u ovom meču, jer je Fulam pretposljednji i već četiri kola ne zna za pobjedu.

Uprkos povredama, Arsenal je favorit na današnjem meču, a kladionice MOZZART za njihovu pobjedu nude kvotu od 1.35, dok je na pobjedu Fulama ponuđena kvota od 8.00.

Posljednji današnji meč odigrat će Kardif i Totenhem. Iako je trećeplasirani Totenhem favorit u ovom meču i ima četiri vezane pobjede u kojima su postigli 14 pogodaka, a primili svega tri, Maurisio Poćetino (Mauricio Pochettino) na današnjoj utakmici neće moći računati na šest igrača, od čega su dvojica defanzivaca Jan Vertongen (Vertonghen) i Erik Dajer (Erick Dier), dok je pod upitnikom i Serž Orijer (Serge Aurier).

Pred domaćinom je težak zadatak, a to potvrđuju i visoke kvote kladionica MOZZART od 8.50, dok je na pobjedu "Pijetlova iz Londona" ponuđena kvota od 1.40.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.