NOGOMET

Legendarni Zvonimir Boban hvalio Modrića, a onda je spomenuo i Pjanića

U istu rečenicu stavio i Malog princa

Boban: Biranim riječima govorio o Luki Modriću. AFP

Avaz Sport

3.1.2019

Legendarni Zvonimir Boban na ceremoniji dodjele "Globe Soccer Awards" u Dubaiju pričao je o osvajanju srebra reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Pokazali smo talent i hraborost. Ponosan sam, to je najveći uspjeh hrvatskog nogometa - rekao je proslavljeni reprezentativac Hrvatske.

On je potom nahvalio najboljeg nogometaša na svijetu Luku Modrića, a u istoj rečenici spomenuo je i bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Modrić je izuzetan i jedinstven nogometaš. Pjanić mu je sličan, ali malo je igrača poput njega u ovom trenutku. Ranije je tu bio Inijesta (Iniesta), ali postoje talentirani igrači koji će zasjati u budućnosti - kazao je Boban, koji obavlja ulogu zamjenika generalnog sekretara FIFA-e.

Mišljenja je da je Juventus favorit u Ligi prvaka te da je "Stara dama" mnogo bolja ekipa dolaskom Kristijana Ronalda (Cristiano). 

- Prema onome što su pokazali, favoriti su u Ligi prvaka, ali moramo vidjeti i kako će izgledati protiv najvećih klubova. Ronaldo je Ronaldo i naravno da je marketinški privlačan, ali to je samo bonus. Očito je da su s Ronaldom bolji nego prošle godine. Uvijek zabija, nevjerovatno je konzistentan i uvijek je na pravom mjestu u pravo vrijeme. Očekivao sam da će se prilagoditi italijanskom nogometu jer više nije onakav kakav je bio osamdesetih i devedesetih - zaključio je Boban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.