RAD I SAMO RAD

Ronaldo trenira i na odmoru: Usred noći trči pustinjom u Dubaiju

Čitav svoj život posvetio usavršavanju i održavanju vrhunske forme

Ronaldo: Trenira i kad je na odmoru. Screenshot

b92.net

3.1.2019

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je uvijek bio primjer kako posvećenost i naporan rad mogu donijeti vrhunske rezultate. Portugalac je čitav svoj život posvetio usavršavanju i održavanju vrhunske forme. 

Iako sada ima 34 godine, Ronaldo je i dalje jedan od najboljih nogometaša svijeta, što je pokazao sa 15 golova u izuzetno zahtijevnoj italijanskoj ligi. 

A to je proizvod izuzetnog rada Portugalca koji trenira čak i kada je na odmoru. Koliko je posvećen, pokazuje snimak iz Dubaija, gdje Ronaldo u društvu sina i dvojice prijatelja trči po pustinji usred noći.

Ovo nije ništa novo za Portugalca kojeg najbolje opisuje priča njegovog rođaka Nune Viveiroša (Nuno Viveiros) iz perioda kada je Ronaldo igrao za Mančester junajted.

U pitanju je dan nakon što je Ronaldo s Junajtedom osvojio Ligu prvaka 2008. pobjedom nad Čelzijem na penale u Moskvi.

Znate li šta je on uradio kada se te noći vratio u Mančester? Otišao je da trenira. Otišao je na trening nekoliko sati nakon što je postao prvak Evrope. Umjesto da kao svi njegovi saigrači ode slaviti, posebno jer je tada imao tek 23 godine, on je otišao da vježba. To je on, pravi sin Madeire! - rekao je Viveiroš.  

Ronaldov profesionalizam je impresionirao i jednog od najcjenjenijih kondicionih trenera svijeta Đovanija Maurija (Giovanni), koji je godinama sarađivao s Karlom Ančelotijem (Carlo Ancelotti) u Milanu, Čelziju, Pariz Sen Žermenu, Realu i Bajernu.

- On sve radi s osmijehom, a ne protiv volje, što danas čine čak i nogometaši u mlađim uzrastima. Kristijano je fenomen, čak i za sportiste elitnog nivoa kojem sam pripada. Govorimo o nogometašu svjetske klase koji nakon što se u dva ujutro vratimo s gostovanja u Ligi prvaka, ode u naš kamp i tamo sat radi razne vježbe oporavka. On je prvak u glavi, a kao posljedica toga i u svom tijelu. On je savršeni sportista. Radio sam sa sedam osvajača "Zlatne lopte", ali Kristijano Ronaldo je bez ikakve sumnje najmoćniji od svih - rekao je Mauri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.