ENGLESKA

Mančester siti savladao Vulverhempton i ostao u borbi za šampionsku titulu

22. kolo Premijer lige

Engleska: Mančester siti savladao Vulverhempton. AFP

Avaz Sport

14.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Mančester siti je u okviru 22. kola engleske Premijer lige pobijedio Vulverhempton rezultatom 3:0 i tako ostao u borbi za šampionsku titulu.

"Građani" su mrežu "Vukova" načeli već u 10. minuti meča kada je Leroj Sane (Leroy) pokazao odličan pregled igre i poslao je loptu koju je  sjajno primio Gabrijel Žezus (Gabriel Jesus) i mirno ju iz blizine pospremio u protivničku mrežu za 1:0. Problemi za "Vukove" nastavili su se u 20. minuti kada je Vili Boli (Willy Boly) dobio direktan crveni karton zbog žestokog starta nad protivničkim igračem. 

Nakon toga, "Građani" su nastavili s dominacijom na terenu. U 39. minuti Rijan Benet (Ryan Bennett)  srušio je protivnika u kaznenom prostoru, a Siti je dobio penal. Siguran s bijele tačke bio je Žezus koji je pogodio za 2:0 i rezultat prvog poluvremena. 

"Građani" su i u nastavku kontrolirali meč. U 59. minuti Rahim Sterling (Raheem Sterling) je primio je odličan pas, ali je katastrofalno pucao s peterca. U  79. minuti nogometaš "Vukova"  Konor Koudi (Conor Coady) bio je nespretan i pospremio je loptu u vlastitu mrežu za konačnih 3:0.

Ono što je zanimljivo jeste da je David Silva ovom utakmicom postao rekorder Mančester sitija po broju nastupa u engleskoj Premijer ligi. On je kao kapiten počeo ovaj meč, što mu je bio ukupno 267. nastup u najvišem rangu engleskog nogometa. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.