NOGOMET

Roma rutinskom pobjedom protiv trećeligaša izborila četvrtfinale Kupa Italije

Na meču postignut jedan od najbržih golova ikada u ovom takmičenju

Rim: Roma izborila četvrtfinale Kupa Italije. Arhiv

Avaz Sport

14.1.2019

Roma je na svom Olimpiku u osmini finala Kupa Italije savladala Virtus Entelu, klub iz Serije C rezultatom 4:0, te tako izborila četvrtfinale ovog takmičenja.

Roma je fenomenalno ušla u meč, pošto je već u dvadesetoj sekundi Patrik Šik (Schick) pogodio mrežu gostiju za 1:0, što je jedan od najbržih golova ikada postignutih u Kupu Italije. "Vučica" je i u nastavku kontrolirala meč, a u samom finišu prvog dijela, tačnije u drugoj minuti nadoknade uspjela je i udvostručiti prednost. Šik je ovaj put bio u ulozi asistenta, a strijelac za 2:0 bio je Ivan Markano (Marcano).

Kako je završila prvo, Roma je furiozna nastavila drugo poluvrijeme. U 47. minuti nakon asistencije Džastina Klajverta (Justin Kluivert), mrežu gostiju ponovo je zatresao fenomenalni Patrik Šik. Roma se nije zaustavljala ni nakon trećeg gola. U 75. minuti ponovo je asistirao Klajvert, a konačnih 4:0 postavio je Havijer Pastore (Javier Pastore).

Edin Džeko ovu utakmicu odgledao je s klupe za rezervne igrače. Podsjetimo,  Dijamant se krajem prethodne godine mučio s povredom, a od oporavka je mečeve "Vučice" počinjao na klupi, uz izuzetak posljednje utakmice jesenjeg dijela Serije A protiv Parme.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.