NOGOMET

Solskjerov Junajted nastavio sa pobjedama, savladan Arsenal u četvrtom kolu FA kupa

Sančez i Lingard pogađali za goste

V.Dedić

25.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Mančester junajted je nastavio sa pobjedama pod vodstvom Ole Gunara Solšera (Ole Gunnar Solskjær), "Crveni đavoli" su savladali Arsenal u gostima u okviru četvrtog kola FA Kupa rezultatom 1:3.

Junajted do vodstva dolazi u 31. minuti, Romelu Lukaku je poslao sjajnu loptu, a Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) je izbjegao ofsajd zamku i pogodio mrežu Petra Čeha (Cech).

Samo dvije minute kasnije, sjajna kontra gostiju i katastrofalna reakcija odbrane Arsenala, Lukaku je stigao do druge asistencije, ubacio je sa desne strane, a Lingard rutinski pogodio za 0:2.

Arsenal se u igru vraća u 44. minuti, Obamejang (Aubameyang) se našao sam ispred gola Junajteda i nije mu bilo teško smanjiti rezultat.

U nastavku utakmice, Arsenal je imao inicijativu, napadao ali nije uspio stići do poravnanja.

Aleksandar Lakazet (Alexandre Lacazette) je imao dobru priliku u 72. minuti, ali je šutirao direktno u gostujućeg golmana.

Gosti potvrđuju pobjedu osam minuta prije kraja utakmice, Pol Pogba (Paul) je šutirao, Čeh kratko odbio loptu, na nju je natrčao Entoni Marsijal (Anthony Martial) i pogodio za konačnih 1:3.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao cijelu utakmicu za Arsenal, a u 85. minuti je zaradio žuti karton.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.